Waarom Danny Blind naar Lazio - Milan moet kijken

Reacties

Wesley Hoedt en Stefan de Vrij starten om 20.45 uur in de basis bij Lazio in het competitieduel met AC Milan. VI-redacteur Reon Boeringa wijdde zijn voorbeschouwing op de Serie A aan het verdedigingsduo, dat de aandacht verdient van bondscoach Danny Blind.

Waarom Danny Blind naar Lazio - Milan moet kijken

Direct na zijn transfer van AZ naar Lazio sprak Hoedt de wens uit om in Rome een verdedigingsduo te vormen met De Vrij. Maar kort na zijn komst naar Lazio raakte zijn landgenoot ernstig geblesseerd. Hoedt draaide zonder De Vrij een uitstekend debuutjaar bij de Biancocelesti, waarna hij en de weer fitte De Vrij afgelopen zomer wederom zinspeelden op een Hollandse samenwerking. Maar kort na de seizoenstart verloor Hoedt zijn basisplaats, waardoor het nu De Vrij was die als enige de Nederlandse eer hoog hield in de Italiaanse hoofdstad.

Daarmee leken de kansen op een oranje gekleurd centrum bij Lazio verkeken, helemaal toen in januari veelvuldig werd gespeculeerd over een vertrek van Hoedt. Lazio weigerde echter mee te werken en inmiddels is duidelijk geworden waarom, want Hoedt en De Vrij zijn de afgelopen duels uitgegroeid tot het vaste centrum van trainer Simone Inzaghi.

Eind januari, thuis tegen Chievo Verona, koos Inzaghi voor het eerst voor het koppel De Vrij-Hoedt. Ondanks de 0-1 nederlaag liet de trainer zijn Nederlandse duo staan voor de bekerkraker tegen Internazionale, die met 1-2 gewonnen werd en in een plek in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia resulteerde. Afgelopen weekend trokken De Vrij en Hoedt met Lazio die lijn door tegen Pescara, met een 2-6 zege. Lazio staat daardoor vierde in de Serie A.

Een Nederlands verdedigingsduo in de kopgroep van een van de sterkste competities van Europa, het is een niet te onderschatten luxe. Het duo is bovendien behoorlijk complementair. De Vrij is rechtsbenig, comfortabel aan de bal en heeft een uitstekend tactisch inzicht. Hoedt is links, fysiek sterk en is met zijn lengte (1.92 meter) zowel defensief als offensief een wapen.

Met de verdedigende problemen die Oranje plagen (we hielden in juni 2015 voor het laatst de nul in een competitief duel) is de ontluiking van de Romeinse tandem een meer dan interessante ontwikkeling voor Danny Blind. Een kant-en-klaar koppel op een presenteerblaadje, kom daar maar eens om als bondscoach die al maanden zoekt naar defensieve vastigheden om zich aan vast te klampen.

Maandagavond staan De Vrij en Hoedt met Lazio tegenover AC Milan. Een wedstrijd die het kijken sowieso waard is, maar vanuit Nederlands perspectief nu helemaal. Laten we hopen dat Danny Blind de tv aanzet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.