Waarom Barcelona Yamal maar maximaal tot 2026 kon vastleggen

Reacties

Barcelona had maandagmiddag heuglijk nieuws te melden. De Catalaanse club heeft het contract van de talentvolle Lamine Yamal opengebroken, waardoor hij nu vastligt tot medio 2026. Barcelona had hem vast graag langer aan zich gebonden, maar dat is niet toegestaan.

Waarom Barcelona Yamal maar maximaal tot 2026 kon vastleggen
© Pro Shots

Het is niet het eerste contract dat Barcelona dit seizoen heeft verlengd. Doorgaans zorgt de Spaanse topclub ervoor dat het de spelers een verbintenis voor een jaar of vijf geeft, zoals vorige week bij Alejandro Baldé gebeurde. De talentvolle verdediger tekende een contract tot de zomer van 2028.

Bij Yamal was dat echter niet mogelijk. Dat heeft te maken met de regelgeving, die voorschrijft dat clubs spelers van zestien jaar oud maximaal een contract van drie jaar kunnen geven. Volgens Mundo Deportivo wilde Barcelona de aanvaller echter nog veel langer aan zich binden, waardoor de club een plannetje heeft gesmeed.

Volgens het Spaanse medium heeft Barcelona met het management van Yamal ook al een principeakkoord bereikt over een nog langere samenwerking. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes zou met Barcelona akkoord zijn over een contract tot medio 2030. Zijn handtekening wordt door de reglementen echter pas in 2025 gezet.

Spelersprofiel

Lamine Yamal


Geboortedatum:
13 juli 2007
Leeftijd:
16
Geboorteplaats:
Mataró
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Barcelona
Nationaal team:
Spanje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.