Waarom AZ uitkwam bij de recordaankoop van Club Brugge

Reacties

AZ-trainer Pascal Jansen liet begin december al weten er een nieuwe spits bij te willen. Op de slotdag van de transferwindow ging zijn wens nog in vervulling met de komst van Kamal Sowah.

Waarom AZ uitkwam bij de recordaankoop van Club Brugge
© Pro Shots

AZ zorgde daarmee voor een van de grootste surprises op Deadline Day. Club Brugge telde in de zomer nog negen miljoen euro neer voor Sowah, nadat hij vorig seizoen als huurling van Leicester City indruk had gemaakt bij OH Leuven met acht goals in 34 competitieduels. Die lijn kon de Ghanees niet doortrekken in Brugge. Dit seizoen scoorde hij nog niet in zeventien officiële duels.

En dus neemt de recordaankoop van de kampioen van België nu de wijk naar Alkmaar. Toen AZ ter ore kwam dat het Sowah op huurbasis kon overnemen, twijfelde het niet lang. Uit de scoutingrapporten bleek namelijk dat hij past in het profiel van de spits waarnaar de club op zoek was: een type-Myron Boadu. Dat ontbrak na het vertrek van de aanvaller naar AS Monaco in de selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Kamal past in het profiel zoals we voor ogen hadden, met zijn snelheid en diepgang', legt technisch directeur Max Huiberts uit. 'Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar. Met het toevoegen van Kamal aan onze selectie en het definitief doorschuiven van Yusuf Barasi en Ernest Poku zijn we klaar om de ingeslagen weg omhoog in de tweede seizoenshelft een passend vervolg te geven.'

Sowah speelt het liefst vanaf de rechterflank, maar kan ook centraal uit de voeten. 'Ik zie AZ als de perfecte stap voor mij. De club heeft een goede eerste indruk gemaakt en de ambitie spreekt mij aan', zegt de Ghanees op de clubwebsite. 'Ik ben een beweeglijke speler en goed aan de bal. Daarnaast ben ik vooral ook een teamspeler. Ik zie mezelf als buitenspeler, maar kan op meerdere posities uit de voeten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.