Waan je Louis van Gaal: wie laat jij afvallen voor het WK?

Reacties

Het is bijna zover: op vrijdag maakt Louis van Gaal de volledige WK-selectie van het Nederlands elftal bekend. De bondscoach mag 26 spelers meenemen naar Qatar. Maar wie verdienen een uitverkiezing? Praat mee in de comments!

Waan je Louis van Gaal: wie laat jij afvallen voor het WK?
© Pro Shots

Op sociale media, in de sportkaternen en in de voetbaltalkshows gaat het al weken over de invulling van de WK-selectie. Ook op VI, VI PRO en in ons weekblad heb je kunnen lezen over de moeilijke keuzes voor Van Gaal. Maar nu stellen we aan jullie de vraag: welke spelers moeten mee? Ten opzichte van de 39-koppige voorselectie, die Van Gaal vorige maand bekendmaakte, moeten 13 spelers afvallen. We nemen zijn opties per linie door.

Keepers 

Van Gaal nam Justin Bijlow (Feyenoord), Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Andries Noppert (SC Heerenveen) en Remko Pasveer (Ajax) op in zijn voorselectie. De bondscoach liet in september doorschemeren vier doelmannen te willen meenemen, maar die keuze lijkt niet in beton gegoten.

Het is voor Van Gaal belangrijk om in ieder geval een penaltyspecialist mee te nemen naar Qatar. In de vorige interlandperiode werden de doelmannen onderworpen aan penaltytesten, waarvan de resultaten nog niet (publiekelijk) bekend zijn. Uiteraard is het mogelijk dat de beoogde eerste, tweede of derde doelman van Van Gaal ook naar voren komt als de beste penaltystopper. Het is zeker denkbaar dat er 'slechts' drie doelmannen meegaan, maar zeker weten zullen we het vrijdag pas.

Doelman Club
Justin Bijlow Feyenoord
Jasper Cillessen NEC
Mark Flekken SC Freiburg
Andries Noppert SC Heerenveen
Remko Pasveer Ajax

Verdedigers

Veertien verdedigers mogen hopen op een uitverkiezing. Mitchel Bakker en Micky van de Ven zitten voor het eerst bij de selectie; Sven Botman, Jeremie Frimpong en Pascal Struijk zaten al wel eerder in de voorselectie, maar kwamen nog niet tot een debuut. Zij staan dus in het bijzonder voor spannende dagen.

Verdediger Club
Nathan Aké Manchester City
Mitchel Bakker Bayer Leverkusen
Daley Blind Ajax
Sven Botman Newcastle United
Virgil van Dijk Liverpool
Denzel Dumfries Internazionale
Jeremie Frimpong Bayer Leverkusen
Matthijs de Ligt Bayern München
Tyrell Malacia Manchester United
Devyne Rensch Ajax
Pascal Struijk Leeds United
Jurriën Timber Ajax
Micky van de Ven VfL Wolfsburg
Stefan de Vrij Internazionale

Middenvelders

Xavi Simons is de enige middenvelder zonder interlandervaring in de voorselectie. De discussies in de praatprogramma's gingen dan ook veelvuldig over de vraag of het talent van PSV een plek verdient in de spelersgroep. Hij maakt furore bij PSV, maar is dat voldoende om mee te mogen naar Qatar? Een andere speler die de vingers gekruist houdt is Guus Til, want hij kwam in de laatste twaalf maanden niet verder dan één korte invalbeurt in Oranje. Ex-bondscoach Marco van Basten ziet in Til echter een potentiële basisklant.

Als er een keuze gemaakt moet worden tussen Xavi Simons en Davy Klaassen, weet Ruud Gullit wel op wie zijn keuze zou vallen.

Middenvelder Club
Steven Berghuis Ajax
Jordy Clasie AZ
Ryan Gravenberch Bayern München
Frenkie de Jong Barcelona
Davy Klaassen Ajax
Teun Koopmeiners Atalanta Bergamo
Marten de Roon Atalanta Bergamo
Xavi Simons PSV
Kenneth Taylor Ajax
Guus Til PSV

Aanvallers

Er is veel gezegd over de keepers, maar ook over de spitspositie lijkt iedereen een mening te hebben. Als Memphis Depay op tijd fit is en een basisplaats krijgt, naast wie moet hij dan staan in de voorhoede? En welke pinchhitter moet zeker mee naar Qatar? Van Gaal heeft in ieder geval de keuze uit een breed scala aan aanvallers.

Aanvaller Club
Steven Bergwijn Ajax
Brian Brobbey Ajax
Memphis Depay Barcelona
Cody Gakpo PSV
Arnaut Danjuma Villarreal
Vincent Janssen Antwerp FC
Luuk de Jong PSV
Noa Lang Club Brugge
Donyell Malen Borussia Dortmund
Wout Weghorst Besiktas

Welke dertien spelers zou jij thuislaten? Licht je mening toe in de comments!

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.