VVV-Venlo wil met bouw dome Vitesse achterna

De stadionplannen van VVV-Venlo zijn in een cruciale fase aanbeland. In maart of april neemt de gemeenteraad een besluit over de bouw van een nieuwe thuishaven langs de Maas in deelgemeente Blerick.

VVV-Venlo wil met bouw dome Vitesse achterna

De club ijvert al jaren voor de komst van een multifunctioneel complex (MFC) met een schuifdak en een capaciteit van 17.500 toeschouwers. Het stadion moet gebruikt worden voor sportieve, culturele en zakelijke evenementen.

Vorige week bracht een delegatie van de Venlose raad een bezoek aan de stadions van SC Heerenveen en Vitesse. De directeur van Gelredome gaf bij die gelegenheid aan, dat Nederland geen behoefte heeft aan nog een grootschalig evenementencomplex.

VVV-voorzitter Hai Berden vreest niet voor de gevolgen. 'In Heerenveen kregen de politici juist een bijzonder positief advies. In Arnhem werd gewaarschuwd voor overkill, maar ik vind dat daarvan geen sprake kan zijn. Nederland heeft tot nu toe pas twee van dergelijke domes: in Amsterdam en Arnhem. Er is heus wel plaats voor een derde in Venlo. Wij hebben een groot achterland, dat beperkt zich niet tot Nederland', reageert Berden.

De bedoeling is dat VVV in het nieuwe stadion jaarlijks negen ton huur gaat betalen. Bij eventuele degradatie wordt die som met een ton verlaagd. De kosten van de bouw bedragen naar schatting tussen de vijftig en 55 miljoen euro. Minimaal de helft daarvan zal worden betaald door VVV en externe partijen rondom de club.

Het College van Burgemeester en Wethouders van Venlo wil voor twintig miljoen euro participeren. De gemeenteraad gaat zich daarover nu buigen. 'Ik ga er voor honderd procent vanuit dat alles goed komt en wij begin volgend jaar met de bouw kunnen beginnen', meent Berden.

VVV neemt het zaterdag in Arnhem op tegen Vitesse. De aftrap in Gelredome is om 19.45 uur.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's