VVV-Venlo verder in play-offs na arbitrale misser

In de return van het play-offduel heeft VVV-Venlo de 2-1 uitzege succesvol verdedigd tegen FC Oss: 0-0. De thuisploeg heeft de remise mede te danken aan scheidsrechter Richard Liesveld en zijn assistenten, die in de eerste helft een doelpunt niet toekenden.

In de eerste helft was het schaars gesteld met hoogtepunten, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de 23ste minuut kwam het eerste grote gevaar van Jorzolino Falkenstein. De aanvaller van Oss zag zijn schot op de paal belanden.

Tien minuten later mochten de bezoekers zich beklagen dat het niet alsnog 0-1 werd dankzij Istvan Bakx. Liesveld kende op advies van zijn assistent geen doelpunt toe, terwijl de bal in de handen van VVV-doelman Niki Mäenpää ogenschijnlijk wel over de doellijn was geweest.

Vlak voor rust appelleerden de spelers van VVV-Venlo voor een penalty toen Ramon Voorn naar de grond werd gebracht, maar ook nu gaf de leidsman geen gehoor. VVV kreeg na rust nog enkele kansen om de wedstrijd te beslissen, maar stuitte keer op keer op doelman Luuk Koopmans of verzuimde de mogelijkheden goed uit te spelen.

De ploeg uit Venlo neemt het in de volgende ronde van de play-offs op tegen de nummer zestien uit de Eredivisie. Momenteel zou dat NAC Breda zijn, maar zondag zal de definitieve tegenstander bekend worden als de laatste ronde van de Eredivisie is afgewerkt. Go Ahead Eagles (zeventiende) heeft één punt minder.