VVV-Venlo stelt na promotie ook titel veilig in Jupiler League

VVV-Venlo heeft zich vrijdag verzekerd van de titel in de Jupiler League. De Limburgers hadden aan een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij FC Eindhoven voldoende. De laatste overgebleven concurrent Jong Ajax zette Helmond Sport opzij, maar kan de titel door de remise van VVV-Venlo uit het hoofd zetten.

FC Eindhoven - VVV-Venlo 0-0
Afgelopen maandag liet VVV-Venlo het eerste matchpoint op het kampioenschap nog onbenut tegen FC Emmen. Het bleef 0-0, mede door een gemiste strafschop van Clint Leemans. Diezelfde Leemans loodste VVV-Venlo in de wedstrijd daarvóór nog naar de zege (1-2) op RKC Waalwijk, waarmee in elk geval promotie naar de Eredivisie werd veiliggesteld, omdat Jong Ajax niet mag promoveren.

Waar tegen FC Emmen nog een overwinning vereist was voor de titel, had VVV-Venlo tegen FC Eindhoven in alle gevallen aan een remise voldoende. Het team van trainer Maurice Steijn had in de eerste helft moeite met de thuisploeg, die VVV-Venlo aardig onder druk zette. Doelman Delano van Crooij redde enkele keren bekwaam. Namens de toekomstige Eredivisionist kregen Ralf Seuntjens en Leemans kansjes.

Na een klein uur werd FC Eindhoven gereduceerd tot een tiental door een tweede gele kaart voor aanvoerder Dario Van den Buijs. Het numerieke voordeel resulteerde echter niet in een kansenregen voor de bezoekers, al raakte Joey Sleegers nog wel de lat. VVV kon vanzelfsprekend leven met het (kampioens-)punt, terwijl het gelijkspel voor FC Eindhoven zeer nuttig is met het oog op deelname aan de play-offs.

VVV-Venlo treft in de afsluitende speelrondes nog Jong Ajax en Telstar alvorens toe te werken naar de rentree op het hoogste niveau.

Jong Ajax - Helmond Sport 2-0
Om de tweede plaats te behouden moest Jong Ajax in eigen huis afrekenen met Helmond Sport, dat als winnaar van een periode al zeker is van deelname aan de play-offs. De ploeg van Marcel Keizer, met onder anderen Abdelhak Nouri, Mateo Cassierra en Vacláv Cerny in de basis, opende in de negentiende minuut de score. Nouri verzilverde een strafschop na een overtreding op Noussair Mazraoui.

Vlak voor rust verdubbelde Jong Ajax de marge en opnieuw was Nouri een van de hoofdrolspelers. Pelle Clement schatte zijn pass op waarde in en maakte er 2-0 van. In het tweede bedrijf ging de thuisploeg op jacht naar de 3-0, maar was het ook Helmond Sport dat aardige kansen kreeg. Zo raakte Yaël Eisden de paal.

In de strijd om plek twee verdedigt Jong Ajax een voorsprong van twee punten op het ontketende SC Cambuur.