VVV-Venlo lost Excelsior af als koploper

Excelsior heeft door de topper in Venlo te verliezen de koppositie moeten overdoen aan VVV. Helmond Sport klom naar de derde plaats.

VVV-Venlo lost Excelsior af als koploper

VVV-Venlo-Excelsior 3-1In een matige topper was VVV-Venlo duidelijk sterker dan Excelsior. De Limburgse ploeg hoefde niet zijn beste voetbal te laten zien om het slappe Rotterdamse verzet te breken. Na twintig minuten hadden Ruben Schaken en Keisuke Honda voor een beslissende marge getekend. Pas in de slotfase deed de Kralingse ploeg van zich spreken. De goal van Johan Voskamp werd weggepoetst door de VVV-goal van Sandro Calabro.

FC Emmen-MVV 1-1De rode kaart voor Ferdy de Jonge doorkruiste de plannen van FC Emmen om de nare smaak van de kansloze bekerwedstrijd tegen FC Twente weg te spoelen. De verdediger moest negen minuten voor rust al naar de kant na een ongelukkige actie met gestrekt been op Anthony Di Lallo. Voor Drentse formatie resteerde een punt als morele overwinning. MVV kon tegen de openingstreffer van Tim Matavz alleen een doelpunt van Gunter Thiebaut stellen.

Telstar-Helmond Sport 2-3Helmond Sport handhaafde zich in de top van de Jupiler League. Telstar maakte het de Brabantse formatie lastig, maar bleef met lege handen achter. De formatie van trainer Edward Metgod zakte door het resultaat naar de voorlaatste plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen