Dordt verrast Zwolle, Menzo verliest competitiedebuut

RKC Waalwijk en FC Zwolle lieten kostbare punten liggen in hun negende wedstrijd van het seizoen. FC Dordrecht won eindelijk weer eens, terwijl Stanley Menzo bij SC Cambuur-Leeuwarden nog niet voor de ommekeer kon zorgen.

FC Dordrecht-FC Zwolle 4-0FC Dordrecht had in competitieverband zeven duels op rij verloren. Afgelopen dinsdag was er wél succes in het toernooi om de KNVB-beker toen BV Veendam met 3-2 werd verslagen. Die zege kreeg een vervolg tegen FC Zwolle. Moussa Kalisse (foto boven) was de grote man met twee doelpunten in de eerste helft. De invallers Rocky Siberie en Resham Sardar zorgden er in de slotfase voor dat het zelfs 4-0 werd.

FC Omniworld-RKC Waalwijk 1-1Net als Zwolle wist RKC niet te winnen op bezoek bij een laagvlieger. Dustley Mulder zette RKC na een klein half uur nog wel op voorsprong, maar FC Omniworld sloeg snel terug met de gelijkmaker van Reginald Faria. RKC moest bijna de gehele tweede helft met tien man spelen na een geelrode kaart voor Jordan Remacle. In Almere bleef het bij 1-1.

FC Den Bosch-BV Veendam 2-2Vier goals in De Vliert die eerlijk waren verdeeld over Den Bosch en Veendam. De thuisclub kwam twee keer op voorsprong, maar de gasten maakten steeds na twee minuten alweer gelijk. Het laatste antwoord kwam in de 87ste minuut van Erwin Buurmeijer die de 2-1 van Samuel Scheimann ongedaan maakte. Go Ahead Eagles-SC Cambuur-Leeuwarden 2-0Go Ahead en Cambuur begonnen het duel met ieder tien punten uit acht duels. De thuisclub voegde er daar drie aan toe. Sander Post opende de score vlak na rust en vijf minuten later maakte Geoffrey Knijnenburg er al 2-0 van. Het betekende dat trainer Stanley Menzo bij Cambuur zijn competitiedebuut afsloot met een nederlaag.

AGOVV Apeldoorn-Haarlem 2-0Met zijn zesde goal in negen wedstrijden was Dries Mertens weer eens belangrijk voor AGOVV. De Belgische middenvelder opende de score tegen Haarlem, dat in de 82ste minuut met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Frank Karreman. Jeremy Bokila maakte er in de laatste minuut nog 2-0 van.

Fortuna Sittard-RBC Roosendaal 0-0Geen doelpunten in Sittard en met name voor de stand in de tweede periode schieten beide clubs daar weinig mee op. Met vijf punten uit drie wedstrijden is het voor Fortuna en RBC afwachten hoe VVV het zaterdag gaat doen tegen Excelsior. De ploeg uit Venlo heeft zes punten uit twee duels.