VVV profiteert van zeldzaam verlies Sparta, Almere op koers

Reacties

Sparta Rotterdam heeft maandagavond na achttien duels op rij zonder nederlaag weer eens verloren in de Jupiler League. Nummer twee VVV-Venlo toonde veerkracht en profiteerde uiteindelijk toch nog volop van het puntenverlies van de rivaal. Door de knappe overwinning op Sparta is Almere City FC met het volle pond uit vier duels de trotse koploper in de vierde periode.

VVV profiteert van zeldzaam verlies Sparta, Almere op koers

Almere City FC - Sparta Rotterdam 1-0
Op voorhand wist de ongenaakbare koploper al dat het duel van vanavond lastig zou worden. Al in de eerste minuten bleek dat Almere City zich niet zomaar wilde neerleggen bij de negende zege op rij voor Sparta. Pelle van Amersfoort miste een grote kans.

Ook in het vervolg bleef de thuisploeg veel gevaarlijker. Zo krulde Soufyan Ahannach een vrije trap tegen de lat. Sparta kon daar weinig tegenover zetten. Uiteindelijk duurde het tot een kwartier voor tijd totdat Almere City de beloning kreeg voor de aanvalslust. Een voorzet van Van Amersfoort werd op knullige wijze in zijn eigen doel gewerkt door Sherel Floranus: 1-0.

Ondanks verwoede pogingen kon Sparta die achterstand niet meer wegwerken, waardoor ook de ongenaakbare koploper weer weet wat verliezen is. Voor het eerst sinds 23 oktober (4-0 bij NAC Breda) bleef de formatie van Alex Pastoor (foto) zonder punten.

Omdat VVV zich in een spectaculair duel naar een 4-3 zege op RKC Waalwijk vocht (zie hieronder), is het gat teruggebracht tot tien punten, terwijl de Rotterdammers nog wel een duel tegoed hebben.

VVV-Venlo - RKC Waalwijk 4-3
Gezien de reguliere stand leek VVV vanavond een gemakkelijk duel te wachten, maar een blik op de ranglijst van de periode deed al anders vermoeden. Dat bleek tijdens het treffen in Limburg. Pieter Langedijk tikte al in de derde minuut de 0-1 binnen. Hoewel Vito van Crooij met een simpele rebound voor de 1-1 tekende, liep RKC via goals vlak voor en na rust (Jordy Tomassen en een strafschop van Langedijk) uit naar 1-3.

VVV toonde vervolgens enorm veel veerkracht. Een kopbal van Johnatan Opoku en een rebound van Ralf Seuntjens, na een scrimmage die werd ingeleid door een goede actie van Mitchel Paulissen, zorgden voor een gelijke stand in de slotfase. Voor topscorer Seuntjens was het alweer zijn 24ste goal van het seizoen.

Omdat Opoku óók nog de 4-3 maakte, profiteerde de ploeg van trainer Maurice Steijn nog volop van de uitglijder die de Rotterdamse koploper maakte. Het gat met nummer drie FC Eindhoven is vier punten. NAC Breda staat vijf punten onder VVV, maar heeft nog wel een duel tegoed.

MVV Maastricht - Jong Ajax 0-0
MVV doet goed mee in de derde periode en kan ook via de reguliere stand nog de nacompetitie bereiken, maar de Limburgers kregen een behoorlijk versterkt Jong Ajax tegenover zich. Ricardo van Rhijn, Daley Sinkgraven, Thulani Serero en Viktor Fischer verschenen aan de aftrap bij de Amsterdammers, die Robert Muric vrij voor het lege doel de grootste kans van de eerste helft over zagen schieten.

Na rust brachten de trainers Jaap Stam en Andries Ulderink ook Richairo Zivkovic nog binnen de lijnen, maar doelpunten leverde dat niet meer op. Ajacied Frenkie de Jong was er met een subtiel lobje tegen de lat nog het dichtst bij. MVV is in de reguliere stand negende en staat in de periodestand vier punten onder Almere City. Jong Ajax is achtste.

Fortuna Sittard – FC Eindhoven 2-1
De thuisclub mag ondanks de financiële problemen het seizoen in de Jupiler League afmaken en dat lieten de Limburgers zich geen twee keer zeggen. Door een knappe overwinning op FC Eindhoven staan ze zelfs tweede in de vierde periode.

Dario van den Buijs zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maart de jarige Ivo Rossen (34) luidde met zijn handsbal de ommekeer in. Roel Janssen benutte de toegekende strafschop en kopte even later zelfs de 2-1 binnen, een stand die ondanks het slotoffensief van de Brabanders op het bord bleef.

Zo schoot Anil Koç in de laatste minuut nog hard voorlangs. Eindhoven blijft ondanks het verlies derde op de ranglijst, maar moet vrezen dat NAC nog langszij komt. Fortuna staat in de periodestand maar twee punten onder Almere.

Overige uitslagen:
FC Dordrecht – Go Ahead Eagles 1-1
FC Emmen – Achilles '29 3-1
FC Oss – FC Den Bosch 3-1
Jong PSV – Helmond Sport 3-1
FC Volendam – Telstar 3-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.