VVV maakt statement in slotminuut Limburgse derby

VVV-Venlo heeft in de Limburgse derby concurrent MVV Maastricht verslagen: 2-1. Ralf Seuntjens werd in de laatste minuut van de extra tijd de matchwinner in De Koel.

VVV verloor op 14 oktober zijn laatste duel in de Jupiler League, destijds ook tegen een Limburgse club: Fortuna Sittard (2-0). Sindsdien bleef de ploeg van trainer Maurice Steijn tien duels op rij ongeslagen, waarmee VVV de concurrentie op ruime achterstand zette. MVV bleef als een van de weinige ploegen enigszins in het spoor van de provinciegenoot en kon het gat bij een zege in De Koel zondagmiddag zelfs verkleinen tot één punt.

De thuisploeg begon echter sterk en zette het overwicht na zestien minuten om in de openingstreffer. Zoals zo vaak dit seizoen kwam dat doelpunt van de tandem Ralf Seuntjens-Johnatan Opoku (foto). Eerstgenoemde legde een voorzet met zijn borst klaar voor de middenvelder, die van dichtbij trefzeker uithaalde: 1-0.

MVV gaf de strijd echter niet op en kwam tien minuten na de rust op gelijke hoogte. Ricardo Ippel haalde van een meter of twintig uit en zag zijn droge schot in de rechterhoek belanden. De club uit Maastricht ging in het vervolg van de tweede helft nog op zoek naar de winnende treffer, maar die viel uiteindelijk aan de andere kant. Seuntjens liet De Koel ontploffen door in de allerlaatste minuut de Jupiler League-topper alsnog te beslissen: 2-1.

VVV vergroot de voorsprong op achtervolgers Jong Ajax en MVV daardoor tot zeven punten. De Amsterdammers komen maandag nog wel in actie tegen Almere City FC.