Elftal van de Week: MVV en VVV leveren de beste spelers

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Elftal van de Week: MVV en VVV leveren de beste spelers

MVV Maastricht en VVV-Venlo lijken klaar voor hun onderlinge topper van aanstaande zondag. De Limburgse ploegen boekten prima overwinningen en leveren met Alessandro Ciranni, Kelechi Nwakali en Johnatan Opoku de uitblinkers van de week.

Topdrie van de week

Alessandro Ciranni (MVV Maastricht)       8

Het zijn spannende dagen in Maastricht. De vrije trap waarmee Alessadro Ciranni (foto) MVV op voorsprong zette tegen Helmond Sport was wonderschoon en het optreden van de Italiaanse Belg was overtuigend, maar de marktwaarde van de verdediger schoot er weer verder door omhoog. Wil MVV een rol blijven spelen in de promotierace dan moet Ciranni blijven, maar er is sluimerende interesse. Nog twee weken voor het 31 januari is.

Kelechi Nwakali (MVV Maastricht)            8

Ooit was hij de ster op een Afrikaans jeugdtoernooi. Arsenal pikte hem op en de Londenaren hebben hun talentvolle Nigeriaan dit seizoen in Maastricht gestald. Nwakali geeft MVV iets extra’s. Iedereen ziet de kwaliteiten van Nwakali. Zelfs de winterse omstandigheden in Nederland weerhouden hem er niet van indruk te maken. Nwakali ontpopt zich tot publiekslieveling en is het geheime wapen van trainer Ron Elsen.

Johnatan Opoku (VVV-Venlo)      7,5

Johnatan Opoku was weer bij beide goals van VVV betrokken. De aanvallende middenvelder is evenals vorig seizoen een constante factor in de Venlose formatie. Zijn contract loopt komende zomer af en een kans op een hoger niveau lonkt. In de Eredivisie, met VVV, elders of over de grens. De naam Opoku zal op vele lijstjes staan, maar in Venlo is hij vooralsnog onmisbaar in de jacht op de titel en promotie.

De stand in het spelersklassement na speelronde 20
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,08
2. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,68
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,66
4. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,50
  Nick Kuipers MVV Maastricht 6,50
6. Kees Kwakman FC Volendam 6,47
7. Tom Overtoom Almere City FC 6,44
8. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,43
9. Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,42
10. Yener Arica Almere City FC 6,41
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.