VVV en Helmond juichen na krankzinnig slot periodestrijd

Reacties

De strijd om de tweede periodetitel in de Jupiler League heeft een krankzinnig sluitstuk gekregen, met VVV-Venlo als grote winnaar. Voor Helmond Sport was er een mooie troostprijs.

VVV en Helmond juichen na krankzinnig slot periodestrijd

FC Den Bosch – Helmond Sport 1-1
Helmond Sport had alles in eigen hand, maar juist op het moment suprème gaf de formatie van trainer Roy Hendriksen niet thuis. Een overwinning in de derde Brabantse derby op rij had aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Maar twee invallers van FC Den Bosch brachten de gasten in de problemen. Op aangeven van Damiano Schet brak Arda Havar namens de thuisploeg een kwartier voor tijd de ban in De Vliert.

Het antwoord van Helmond Sport liet niet lang op zich wachten. Vijf minuten na de 1-0 zorgde Gillian Justiana voor de bevrijdende gelijkmaker. Omdat de poging van Schet op de lat eindigde, kon de formatie van Hendriksen opgelucht ademhalen. Het gelijkspel leverde weliswaar niet de periodetitel op, maar dankzij een beter doelsado dan Jong Ajax is Helmond wel zeker van een plaats in de play-offs om promotie naar de Eredivisie.   

FC Emmen – VVV-Venlo 1-2
VVV-Venlo moest hopen op puntenverlies van Helmond Sport om aanspraak te kunnen maken op de tweede periodetitel. De Limburgers, die na de eerste periodetitel voor Jong PSV als nummer twee al zeker waren van een plaats in de play-offs, deden wat ze moesten doen bij FC Emmen. Johnatan Opoku profiteerde al snel van wanorde in de Drentse defensie, waar Torino Hunte na ruim een uur de zege veiligstelde. De aansluitingstreffer van Tim Siekman kwam te laat om het feestje van VVV te verpesten.  

Almere City FC – RKC Waalwijk 6-2
Voor Almere City FC en RKC Waalwijk bood alleen een ongekend scenario nog perspectief om de tweede periodetitel als winnaar af te sluiten. Het bleek te veel van het goede voor de twee ploegen. Een zeer ruime zege was een noodzakelijke voorwaarde. Almere City toonde zich ook productief. Rick ten Voorde (2), Sherjill MacDonald, Soufyan Ahannach, Gaston Salasiwa en Silvester van de Water scoorden tegen RKC, dat in Roel van de Sande en Pieter Langedijk zijn doelpuntenmakers kende.

MVV Maastricht – De Graafschap 2-0
De wisseling van de wacht bij De Graafschap heeft geen resultaat opgeleverd. De eerste wedstrijd na het ontslag van Jan Vreman ging ook verloren. Henk de Jong, die vrijdag het werk nog overliet aan Jan Oosterhuis, zag zijn nieuwe ploeg tegen MVV Maastricht ten onder gaan door een dubieuze strafschop. Thomas Verheijdt benutte de penalty, die was toegekend na een duikeling van Dyon Gijzen. Na rust werd de nederlaag voor De Graafschap pijnlijker met een rode kaart voor Nathaniel Will en de 2-0 van Kelechi Nwakali. Voor MVV was de zege door de resultaten op andere velden niet genoeg voor de periodetitel.

Overige uitslagen:
Jong Ajax – Jong PSV 1-0
Telstar – FC Dordrecht 0-0
FC Eindhoven – NAC Breda 6-2
FC Oss – Fortuna Sittard 3-1
Achilles '29 – FC Volendam 0-6
SC Cambuur – Jong FC Utrecht 4-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.