VVV duwt dolend De Graafschap verder richting afgrond

Reacties

VVV-Venlo heeft door een 4-1 zege op De Graafschap zijn koppositie in de Jupiler League verstevigd. De Superboeren, vorig seizoen nog actief in de Eredivisie, houden nummer negentien FC Dordrecht nu alleen nog maar op doelsaldo onder zich.

VVV duwt dolend De Graafschap verder richting afgrond

De Graafschap pakte in 2017 nog geen enkel punt en vrijdagavond kreeg de ploeg van trainer Henk de Jong snel een dreun te verwerken. Na een fraaie actie van Joey Sleegers zorgde Vito van Crooy met het laatste zetje voor de 1-0. Nathaniel Will mocht zich de goal aanrekenen; de verdediger van De Graafschap legde de Venlonaren geen strobreed in de weg.

Nog voor rust maakte Roel Janssen er 2-0 van. Halverwege poogde De Jong met een dubbele wissel te redden wat er te redden viel bij De Superboeren. Het ging echter van kwaad tot erger. Clint Leemans maakte de 3-0 vanaf elf meter, nadat Tim Linthorst op zeer onbeholpen wijze hands had gemaakt. In de 55ste minuut was hij weer de schlemiel, toen hij met zijn hoofd het laatste zetje leek te geven na een schot van Johnatan Opoku. In de slotfase redde Piotr Parzyszek nog de sportieve eer van De Graafschap.

Door de overwinning houdt VVV (53 punten) een voorsprong van vier punten op Jong Ajax (4-1 zege op RKC Waalwijk), dat vanzelfsprekend niet kan promoveren. De voorsprong van VVV op de hoogstgeklasseerde promotieconcurrent FC Volendam bedraagt derhalve al elf punten. Nummer drie FC Volendam verloor namelijk bij FC Emmen (3-1) en blijft daardoor op 42 punten steken. Het zijn even veel punten als MVV Maastricht, dat na een doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter Achilles '29 nog wel een minder doelsaldo heeft dan Het Andere Oranje. De nummer laatst uit Groesbeek loopt door de remise een puntje in op De Graafschap, maar het gat is met twaalf punten tot De Superboeren en Dordt nog altijd fors.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.