VVV dichtbij akkoord met 'grootste talent van Nigeria'

VVV-Venlo is dichtbij een akkoord met aanvaller Mustapha Babadidi. De negentienjarige speler is afkomstig uit Nigeria, waar hij de afgelopen jaren uitkwam voor Gombe United.

VVV dichtbij akkoord met 'grootste talent van Nigeria'

Babadidi is momenteel in Nederland en is nu bezig met VVV de laatste plooien glad te strijken. Naar verwachting ligt een vierjarig contract voor hem klaar in De Koel. De Venlose club investeerde de laatste jaren vaker in Nigeriaanse talenten.

Van hen was Ahmed Musa de grootste voltreffer, de razendsnelle rechtsbuiten vertrok een jaar geleden voor een miljoenenbedrag naar CSKA Moskou. Verdediger Alex Emenike flopte, spits Michael Uchebo presteerde uiterst wisselvallig.

VVV hield nog wel wat geld over aan diens vertrek naar Cercle Brugge. Momenteel heeft de Eredivisionist nog twee Nigerianen onder contract: doelman Robin Udegbe (tevens in bezit van een Duits paspoort) en spits Uche Nwofor.

Volgens zaakwaarnemer Tony Harris heeft de club met Babadidi weer een toptalent te pakken. 'Hij is het grootste talent van Nigeria', roemt de agent zijn speler tegenover Voetbal International.

'Mustapha heeft veel weg van Ahmed Musa. Hij kan op de flanken en in het centrum uit de voeten. Hij is explosief, sterk, kan goed dribbelen en heeft een neusje voor de goal. Mustapha debuteerde in de Nigeriaanse competitie met een hattrick en stond na zes wedstrijden al op negen goals. Helaas liep hij daarna een knieblessure op.'

Zonder die kwetsuur was Babadidi waarschijnlijk in de zomer al naar Venlo gekomen. 'VVV is een fantastische club voor hem, een perfecte springplank. Ik hoop dat we er snel uitkomen met elkaar', besluit Harris. (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's