VVCS geeft negatief advies over Roemenië na publicatie VI

Reacties

Spelersvakbond VVCS ontraadt alle Nederlandse voetballers transfers naar clubs uit Roemenië. Dat advies volgt op een publicatie van Voetbal International deze week.

VVCS geeft negatief advies over Roemenië na publicatie VI

VI sprak met tal van Nederlanders die actief zijn of waren in de Roemeense competitie. Vrijwel allemaal ervoeren zij grote problemen met hun salarissen. In diverse gevallen werd er helemaal niets betaald. Enkele spelers raakten hierdoor in financiële moeilijkheden. Door mazen in de regelgeving lukt het Roemeense clubs vaak ook na een uitspraak van de FIFA of het sporttribunaal CAS aan hun betalingsverplichting te ontkomen.

De VVCS ontraadt daarom transfers naar Roemenië en roept de FIFA op tot harde maatregelen. 'Als dit niet ophoudt, moet de FIFA het nationale elftal van Roemenië schorsen en de UEFA alle Roemeense clubs uitsluiten van Europees voetbal. Roemeense clubs hanteren het belazeren van spelers als een economisch model', aldus VVCS-directeur Louis Everard tegenover VI.

'De FIFA moet dit oplossen en kan dit oplossen', vervolgt Everard. 'Zij moeten de niet-betaalde salarissen voor hun rekening nemen en terugvorderen bij de Roemeense bond, die deze situatie willens en wetens in stand houdt. Ze moeten de bond verplichten dat spelers worden betaald. Wat er in dit land gebeurt, is crimineel en mag niet langer doorgaan.'

Op PRO besteedt VI uitgebreid aandacht aan de enorme problematiek in
Roemenië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.