Vurig gewenste zege blijft uit voor Cambuur en ADO

Reacties

Op jacht naar een broodnodige overwinning hebben SC Cambuur en ADO Den Haag elkaar in een rechtstreeks gevecht geen pijn kunnen doen. In Leeuwarden werd het 1-1, waardoor de twee kwakkelende clubs geen gat slaan met de onderste plaatsen.

Vurig gewenste zege blijft uit voor Cambuur en ADO

Zoals ADO-trainer Henk Fraser al voorspelde stonden beide teams vooral in de eerste helft stijf van de zenuwen. Cambuur won dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd, terwijl ADO sinds de enige Eredivisie-zege op FC Twente op 15 augustus (1-4) nog slechts drie punten pakte dankzij een trio gelijke spelen. Op jacht naar een zeldzame en o zo begeerde driepunter ontbrak het de nummer veertien (ADO) en zeventien (Cambuur) echter veelvuldig aan precisie in de passing.

Hoewel vooral Cambuur het wel dapper bleef proberen, was de enige echte kans op een doelpunt vóór rust voor ADO. Mike Havenaar lepelde de bal na goed doorzetten van dichtbij in de handen van Leonard Nienhuis. Meteen na de hervatting was het wel raak voor de Japanse spits. Uit een voorzet van Édouard Duplan kopte hij knap raak. Voor de Fransman betekende het zijn zesde assist, Havenaar (foto) schroefde zijn Eredivisie-productie op naar zeven goals.

De knappe kopgoal van Mike Havenaar werd enkele minuten later alweer ongedaan gemaakt door Furdjel Narsingh.
De knappe kopgoal van Mike Havenaar werd enkele minuten later alweer ongedaan gemaakt door Furdjel Narsingh.

Ook de laatste weken was ADO al afhankelijk van de productie van de 28-jarige spits, die zes van de laatste acht Haagse doelpunten maakte. Bartholomew Ogbeche kan voor Cambuur vergelijkbare cijfers (vijf van de laatste zeven) overleggen. Dat juist de Nigeriaanse spits in de 36ste minuut naar de kant moest, was daarom een flinke domper voor de ploeg van coach Henk de Jong, die achterin ook al Marlon Pereira, Vytautas Andriuskevicus en Wessel Dammers moest missen.

Desondanks knokte het zwaar gehavende Cambuur zich nog terug in het nu al als degradatiekraker bestempelde duel. Daarvoor mochten de aanvallend tot dan toe onmachtige Friezen een bedankbriefje sturen naar Aaron Meijers. De linksback van ADO ging onderuit toen hij als laatste man een bal wilde controleren. Furdjel Narsingh kon daardoor alleen af op doelman Martin Hansen. De 27-jarige rechtsbuiten benutte de eerste echte kans voor Cambuur resoluut.

Het cadeautje van Meijers gaf Cambuur het vertrouwen om vol voor de eerste zege van het seizoen te gaan. Die leek er ook te komen toen Sjoerd Overgoor met een fraaie solo de weg naar het doel van Hansen vond, maar de 27-jarige middenvelder schoot op de Deense goalie en mikte aansluitend bij een nieuwe aanval te hoog. Omdat invaller Xander Houtkoop (ex-ADO) ook op Hansen stuitte en Vito Wormgoor uit een hoekschop de bal niet langs Nienhuis kreeg, bleef het bij 1-1. Voor Cambuur betekent dat al het vijfde gelijkspel op rij; een clubrecord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.