Ogbeche en Havenaar op dreef voor Cambuur en ADO

● SC Cambuur stond in de twee thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag op het hoogste niveau met 1-0 voor bij rust en kreeg in beide duels twee doelpunten tegen in de tweede helft (W1, V1).

● De Friezen waren slechts één keer de sterkste in de vier Eredivisie-duels met ADO Den Haag (G1, V2).

● In de vier Eredivisie-ontmoetingen tussen Cambuur en ADO was steeds één speler tweemaal trefzeker: Gehrt (ADO, nov 2013), Kramer (ADO, mei 2014), Bakker (Cambuur, aug 2014) en Ogbeche (Cambuur, jan 2015).

● ADO maakte in alle vier Eredivisie-wedstrijden tegen SC Cambuur minimaal twee doelpunten.

● SC Cambuur speelde de laatste vier Eredivisie-duels gelijk, een evenaring van het clubrecord uit 1993.

● Bartholomew Ogbeche en Mike Havenaar maakten vijf van de laatste zeven Eredivisie-doelpunten voor respectievelijk Cambuur en ADO.

● Huidig Cambuur-speler Xander Houtkoop was verantwoordelijk voor een kwart van de Eredivisie-doelpunten die ADO Den Haag heeft gemaakt op bezoek in Leeuwarden (één goal).

● De ploeg van Henk Fraser boekte 2 zeges in de laatste 21 uitwedstrijden in de competitie (G6, V13) en incasseerde in totaal tien goals in de laatste drie duels buitenshuis.

● De helft van de uitdoelpunten van ADO Den Haag in dit kalenderjaar werden met het hoofd gemaakt (zes van de twaalf).

● Edouard Duplan was met drie assists en één goal betrokken bij vier van de zes Haagse uitdoelpunten dit seizoen.

Bron: Opta Sports