'Vuil spel' van Real-talent Valverde kan Simeone wel bekoren

Reacties

Real Madrid-middenvelder Federico Valverde pakte in de finale van de strijd om de Supercopa de España een rode kaart, maar werd toch gekozen tot Man van de Wedstrijd. Diego Simeone, coach van Reals tegenstander Atlético Madrid, kan zich daar prima in vinden.

'Vuil spel' van Real-talent Valverde kan Simeone wel bekoren
© Pro Shots

De 21-jarige Valverde trok in de tweede helft van de verlenging aan de noodrem, toen Atlético-spits Álvaro Morata alleen op Thibaut Courtois af kon stomen. Voor de jury, onder aanvoering van bondscoach Luis Enrique, was dat geen reden om Valverde na de winst van Real (na strafschoppen) niet in het zonnetje te zetten.

Valverde gaf na afloop toe dat hij Morata met opzet had neergelegd en vertelde dat hij zelfs een beetje een slecht gevoel aan zijn actie had overgehouden. Dat is volgens Simeone nergens voor nodig. 'Ik vond zijn uitverkiezing voor Man van de Wedstrijd terecht, want met die actie heeft hij de finale gewonnen voor Real', zei de oefenmeester van Atlético.

Real moest door de rode kaart van Valverde vijf minuten met een man minder spelen en overleefde een offensief van Atlético. Vervolgens nam de ploeg van Zinedine Zidane de strafschoppen beter. 'De actie van Valverde was de belangrijkste actie van de wedstrijd', vond Simeone. 'Als hij Álvaro had laten lopen, had hij misschien gescoord.'

Bij het verlaten van het veld fluisterde Simeone Valverde al wat woordjes in. 'Ik vertelde hem dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Hij deed wat hij moest doen. We zullen nu zien wat voor schorsing hij zal krijgen', aldus de coach van Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.