Vrouwen nemen FIFA over, MVV verkoopt gras

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vrouwen nemen FIFA over, MVV verkoopt gras

• Door de enorme toename aan populariteit van het vrouwenvoetbal heeft EA Sports besloten in de bekende voetbalgame FIFA ook dames op te gaan nemen. Dat leidde op Twitter al snel tot een stortvloed aan grapjes…

MVV Maastricht speelt komend seizoen op kunstgras, daarom moet de complete grasmat uit De Geusselt verdwijnen. Trouwe fans van de Limburgse club kunnen nu een stuk van het veld in bezit krijgen. Voor vijf euro krijg je een potje met gras en een echtheidscertificaat. De club laat er dus letterlijk geen gras over groeien.

• Waar je in Maastricht moet betalen voor het gras, kun je in Almelo voor wat werk een stadionstoeltje gratis meenemen. Heracles Almelo roept vrijwilligers op komende zaterdag te komen helpen met het demonteren van de zittingen uit het Polman Stadion, dat momenteel wordt verbouwd en uitgebreid.

Paul McShane speelde afgelopen zondag met Hull City thuis tegen Manchester United (0-0). Bij de ploeg van Louis van Gaal kwam hij Marouane Fellaini tegen en dat heeft hij geweten. De Belgische middenvelder met weelderige haardos stampte op het linkerbeen van McShane, die er met een grote vleeswond slecht vanaf kwam. Via Instagram stuurde de verdediger van Hull een foto de wereld in waarop de schade duidelijk te zien is.

• Zijn slachtoffer zit nog thuis met de naweeën van de schop die hij kreeg. Marouane Fellaini zelf is al op vakantie, hij zit in Marokko. De middenvelder was daar aan het shoppen en kwam iets tegen wat hem deed denken aan zijn thuis. Wellicht kan hij een kaartje kopen voor zijn slachtoffer?

Harry Kane heeft een drukke zomer. Voor de start van het komende Premier League-seizoen heeft de spits van Tottenham Hotspur al 51.356 kilometer in het vliegtuig afgelegd. De club uit Londen is nu in Australië voor een tournee als afsluiting van de huidige jaargang. Ook moet de 21-jarige Kane zich nog melden bij Jong Engeland, dat actief is op het jeugd-EK van deze zomer... Laten we het er maar op houden dat Kane zich niet hoeft te vervelen. (Skysports)

'Zelfs mijn vriendin Lynsey zegt soms: kun je niet zijn zoals Christian?'
• Christian Benteke is de grote man bij Aston Villa. De spits wordt dan ook het beest genoemd. Zijn ploeggenoot Leandro Bacuna moet hier wel om lachen. 'Naast het veld is hij helemaal geen beest: hij is lief, zelfs een beetje schattig.' (Nieuwsblad.be)

• In een nieuw filmpje van de online-fanshop van Bayern München doen diverse spelers van de Duitse recordkampioen mee. Het reclamefilmpje is niet op de Europese markt gericht, maar op die van China. Toch willen we 'm jullie niet onthouden.

• Enige tijd terug was in deze rubriek al een penalty-uitdaging van Manchester United te zien. Enkele spelers moesten toen met hun verkeerde been een strafschop nemen. Nu is er een filmpje opgedoken waarin de sterren van de Engelse grootmacht het tegen elkaar opnemen met latjetrappen.

• Het liedje dat Karim Rekik zong tijdens de kampioensfeest van PSV werd een enorme hit op internet. Blijkbaar is het zelfs tot in het buitenland doorgedrongen. De tekst uit het nummer van deze Roemeense schone lijkt verdacht veel op wat de verdediger van de landskampioen zong.

• De hele soap rondom de wereldvoetbalbond beheerst ook donderdag het nieuws. De FBI heeft zittend FIFA-preses Sepp Blatter flink in het nauw gedreven. Het zorgde gisteren al voor de nodige grappen en grollen, maar ook vandaag stroomt Twitter vol. Een korte verzameling.

• En natuurlijk kan de bekende val van Blatter ook niet uitblijven, al heeft deze video sinds woensdag misschien wel iets symbolisch.

• Na afloop van ieder seizoen zijn er altijd de bekende overzichten met mooie doelpunten, blunders, maar ook de grappige situaties. Hieronder is een selectie van de tien meest ludieke momenten van het afgelopen seizoen in de Bundesliga.

'Veel uitspraken zijn verzonnen.'
• Dat zegt David Lagercrantz, de schrijver van de biografie over Zlatan Ibrahimovic. 'Ik wilde daarmee de essentie van de persoon Zlatan vatten. Ibrahimovic schrok toen hij het boek las, maar hij begreep de achterliggende gedachte. Nu ziet hij het als zijn eigen verhaal', aldus Lagercrantz. De Zweedse spits haalde in zijn boek uit naar onder anderen de koorknaapjes van trainer Pep Guardiola in zijn periode bij Barcelona.

• Aan de voorbereidingen van de autosponsor van VfL Wolfsburg te zien is de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund een uitgemaakte zaak. Het automerk loopt vooruit op de zaken en heeft de Pokalsieger-auto vast klaarstaan. Pas na de finale van zaterdag zal bekend worden of deze editie wel of niet de weg op gaat....

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.