Vrije trap Del Piero helpt Juventus terug aan de kop

Een vrije trap van invaller Alessandro Del Piero was nodig om Juventus terug aan kop van de Serie A te brengen. Internazionale en AS Roma profiteerden van een nederlaag van Napoli.

Juventus - Lazio 2-1Juventus maakte vanaf de eerste minuut aanspraak op de zege. Fabio Quagliarella was dicht bij de openingstreffer, maar Simone Pepe maakte met een omhaal de eerste goal op aangeven van regisseur Andrea Pirlo. Lazio-doelman Féderico Marchetti hield de Romeinen in de wedstrijd door enkele knappe reddingen te verrichten.

Op slag van rust betaalde Juve de rekening voor de gemiste kansen. Stefano Mauri zorgde koppend voor de gelijkmaker. De nummer drie in de Serie A, Lazio, beperkte zich na rust tot verdedigen. Een ingeving van routinier Alessandro Del Piero bezorgde Juve alsnog drie punten.

Negen minuten nadat hij Mirko Vucinic was komen vervangen schoot Del Piero een vrije trap slim binnen. Lazio's Libor Kozak moest na een opstootje nog met rood vertrekken.

Juventus neemt door de overwinning de koppositie weer over van AC Milan. De Milanezen versloegen dinsdag Chievo met 1-0. De koploper uit Turijn heeft één punt voorsprong.

Internazionale - Siena 2-1 Internazionale is ook onder de nieuwe (interim-)trainer Andrea Stramaccioni nog zoekende. Tegen Siena kwamen de Milanezen op achterstand door een treffer van Gaetano D'Agostino, maar nog in de eerste helft herstelde Diego Milito het evenwicht. Uit een strafschop bezorgde de Argentijnse spits zijn ploeg zelfs nog de overwinning.

Inter achterhaalde Napoli op de ranglijst en deelt nu plek zes met de Napolitanen.

AS Roma - Udinese 3-1AS Roma mag blijven hopen op Champions League-voetbal. De Romeinen klopten nummer vier Udinese met 3-1. Francesco Totti en Marquinho velden in de laatste vijf minuten het vonnis over de ploeg uit Udine.

Pablo Osvaldo opende binnen tien minuten al de score voor de Romeinen, maar Gelson Fernandes zorgde voor een 1-1 ruststand. Na de pauze maakte de formatie van trainer Luis Enrique de meeste aanspraak op de zege, maar het duurde tot laat in de wedstrijd eer het overwicht in de score werd uitgedrukt. Roma is Udinese nu tot op één punt genaderd.

Napoli - Atalanta Bergamo 1-3De Champions League-ambities van Napoli kregen een forse knauw. De Napolitanen verloren nog wel in eigen huis. Atalanta nam al brutaal de leiding door Giacomo Bonaventura, maar drie minuten later maakte Ezequiel Lavezzi al gelijk. In de tweede helft ging het mis voor Napoli. Gianpaolo Bellini en Carlos Carmona tilden de stand naar 1-3 en Goran Pandev kon daarna met rood inrukken.

Napoli blijft vijfde, maar moet nu AS Roma naast zich dulden. Bovendien komt Internazionale dichterbij.

Overige uitslagenParma - Novara 2-0Fiorentina - Palermo 0-0Genoa - Cesena 1-1Catania - Lecce 1-2 Foto: VI Images