Vriends: 'Niet zo onder de indruk van Ferencváros'

Aanvoerder Bart Vriends was donderdag uiteindelijk de held bij Go Ahead Eagles tegen Ferencváros, maar had ook zomaar de schlemiel kunnen worden. Dankzij zijn doelpunt dwongen de Deventenaren uiteindelijk een gelijkspel af tegen de Hongaarse topclub. Hij ziet dan ook nog kansen voor de return.

Met zijn rake kopbal uit een corner op slag van rust (1-1) bezorgde Vriends Go Ahead een knappe remise in de eerste voorronde van de Europa League. Hij was daarmee de maker van het eerste Europese Go Ahead-doelpunt ooit. 'Ja, bijzonder', sprak de aanvoerder tegenover FOX Sports. 'Ik had ook wat goed te maken.'

Daarmee doelde Vriends op zijn foutje, waardoor al na twee minuten de 0-1 viel. 'Daar baalde ik van, een slordigheidje. Ik was blij dat ik bij dat doelpunt de bal daarna precies op mijn hoofd kreeg, dan zet je het toch een beetje recht.' Hij zag de remise als een prestatie van het Deventer collectief. 'We hebben in de tweede helft nagenoeg niets weggegeven. Iedereen, ook de twee buitenspelers, hebben heel veel verantwoordelijkheid genomen. Al met al was dit een klasseprestatie van de hele ploeg.'

Want dat mag het overeind blijven tegen de nummer twee van Hongarije met recht genoemd worden. 'Ik ben niet zo onder de indruk van deze tegenstander, als ik eerlijk ben', zo stelde Vriends zelfs. 'Een kans om door te gaan? Natuurlijk wel. Genieten doen we nu eventjes, maar volgende week hebben we gewoon een kans. Laat maar komen.'

Demmers
Zijn trainer Dennis Demmers was eveneens dik tevreden. 'We hebben het geweldig gedaan, alleen jammer hoe je die goal tegen krijgt. Mooi dat Bart dan uiteindelijk de 1-1 maakt. Ik heb de jongens in de rust al een compliment gemaakt. Wij, maar ook zij, liepen in de laatste tien minuten op ons tandvlees. Dan is het heel mooi dat je ze op 1-1 houdt', sloot hij content af.