Vreven zet succesreeks voort, Oliseh en De Jong lijden

NAC Breda plukt de vruchten van de trainerswissel met de tweede zege op rij. In tegenstelling tot Stijn Vreven kenden Sunday Oliseh en Henk de Jong een pijnlijk thuisdebuut bij respectievelijk Fortuna Sittard en De Graafschap.

NAC Breda – Achilles '29 2-0
Stijn Vreven heeft zijn tweede zege te pakken als trainer van NAC Breda. De Belg, die maandag debuteerde met een overwinning bij Jong FC Utrecht (0-2), zag zijn ploeg voor rust tegen hekkensluiter Achilles '29 een eerste stap zetten. Cyriel Dessers opende met een hard schot de score in het Rat Verlegh Stadion, waar na rust weinig meer te genieten viel. Ondanks de magere marge had NAC weinig te vrezen aangezien Achilles '29 niet bij machte was iets terug te doen. In de slotfase nam invaller Olivier Rommens alle twijfels weg voor de nummer vijf van de Jupiler League.

Door de overwinning ligt NAC Breda met negen punten uit de eerste drie duels op koers voor de derde periodetitel. Hekkensluiter Achilles '29 daarentegen zag de perspectieven verslechteren door het succes van FC Dordrecht, waardoor de achterstand naar de veilige negentiende plaats is opgelopen tot twaalf punten.

Fortuna Sittard – Telstar 1-1
Na het succesvolle debuut tegen Achilles '29 zag Sunday Oliseh zijn ploeg in zijn eerste thuiswedstrijd als trainer van Fortuna Sittard slecht beginnen. Na een half uur opende Toine van Huizen met een knal van afstand de score namens Telstar, dat kort voor rust een flinke tegenvaller incasseerde. Verdediger Crescendo van Berkel werd met een rode kaart zwaar bestraft voor een overtreding op Sjoerd Ars.

Op het zanderige veld had Fortuna Sittard moeite om de numerieke meerderheid om te zetten in doelpunten. Onder anderen Ars liet na om zich te laten gelden als doelpuntenmaker. Pas in blessuretijd bezweek Telstar onder de groeiende druk van de Limburgers, die dankzij een gelukkige treffer van Ferry de Regt een punt pakten.

De Graafschap – FC Den Bosch 0-3
De Graafschap wacht ook na het bezoek van FC Den Bosch aan De Vijverberg nog op het eerste succes onder Henk de Jong. De opvolger van Jan Vreman zag zijn thuisdebuut uitmonden in een bittere teleurstelling. Het eigen doelpunt van Bryan Smeets na een half uur bleek de voorbode van een verloren avond voor De Superboeren. Stefano Beltrame en Damiano Schet gaven nummer zeventien De Graafschap namens FC Den Bosch het nakijken. Na de goal van Schet, twintig minuten voor tijd, verlieten de fans van de thuisploeg massaal het stadion.

Helmond Sport – FC Oss 3-1
Tom Boere blijft zich manifesteren als doelpuntenmachine. Ook Helmond Sport slaagde er niet in de spits van FC Oss af te stoppen. De goalgetter tilde vrijdag zijn totaal naar 24 treffers, maar punten leverde het Oss niet op. Na de gelijkmaker van Boere – hij poetste met een kopbal de 1-0 van Teije ten Den weg – ging het mis. Helmond Sport zag weliswaar Stephen Warmolts met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer verdwijnen, maar pakte met een man minder de punten dankzij goals van Gillian Justiana en wederom Ten Den.

FC Volendam – FC Eindhoven 3-1
FC Volendam heeft een goede generale afgewerkt op weg naar het KNVB-bekerduel met Sparta Rotterdam van dinsdag. De formatie van trainer Robert Molenaar werkte tegen FC Eindhoven in de tweede helft een achterstand weg en blijft daarmee in het spoor van de topdrie in de Jupiler League. Na de gelijkmaker van Kevin Visser maakte Joey Veerman met zijn eerste twee treffers in de Volendamse hoofdmacht het verschil in het voordeel van de thuisploeg.