Vreman en De Graafschap totaal niet bezig met FC Twente

Reacties

Dat de verplichte degradatie van FC Twente er mogelijk toe leidt dat De Graafschap al zeker is van handhaving, zegt trainer Jan Vreman helemaal niets. Hij is louter bezig met het tweeluik met Go Ahead Eagles.

Vreman en De Graafschap totaal niet bezig met FC Twente

Door de straf van FC Twente, dat nog wel in beroep kan, is het perspectief van De Graafschap veranderd. Als Willem II er in de andere play-off-finale in slaagt NAC Breda te verslaan zouden De Superboeren  immers ook bij verlies over twee duels tegen de Deventenaren in de Eredivisie blijven.

Maar Vreman wil niet van dat scenario uit gaan. 'Onze concentratie ligt op Go Ahead', vertelt hij op de clubwebsite. 'Dat is het enige dat moet', aldus de hoofdcoach, die zich daarmee aansloot bij de eerdere woorden van manager voetbalzaken Peter Hofstede.

In het uitduel van donderdag, de return is zondag, kan Vreman nog niet beschikken over Andrew Driver. Spits Vincent Vermeij en middenvelder Dean Koolhof zijn nog een vraagteken. 'Daar gaan we het nog over hebben, maar het ziet er goed uit', vult Vreman aan.

De coach van de Doetinchemmers weet wat hij moet verwachten. 'In deze wedstrijden wordt alles van de spelers gevraagd wat zij in zich hebben. Het zijn een soort bekerwedstrijden die over twee duels gaan. Bij bekerwedstrijden heb je ook van: het kan alle kanten op. Dat hebben we tegen MVV gezien en dat verwacht ik ook tegen Go Ahead. Ik verwacht van hen wat je in veel van de laatste wedstrijden ziet: in eerste instantie veel inzet. Afhankelijk van wat wij daar tegenover zetten, kunnen ze ook voetballen. Maar VVV heeft het hen wel heel moeilijk gemaakt.'

Go Ahead-coach Hans de Koning hoopt ten koste van De Graafschap promotie af te dwingen. 'Dit zijn natuurlijk dé wedstrijden. Ik denk dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een prachtige finale. Te beginnen met morgen: in onze eigen Adelaarshorst gaan we samen met de fans voor de winst', vertelt de trainer op de website van de Deventenaren.

Ook de coach van Kowet kampt met de nodige afwezigen. Spits Leon de Kogel is geschorst. Sander Duits (hamstring) en Darren Maatsen (aanhechtingspees kuit-scheenbeen) zijn onzeker en ondergaan op de wedstrijddag nog een laatste test.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.