Vragen over clausule Nübel irriteren Flick: 'Ik bepaal de opstelling'

Reacties

Het blijft onrustig bij Bayern München. Dinsdag beet trainer Hansi Flick tijdens zijn perspraatje van zich af toen hij de vraag kreeg of er in het contract van reserve-doelman Alexander Nübel staat dat hij een minimum aantal duels zou mogen spelen bij de kampioen van Duitsland.

Vragen over clausule Nübel irriteren Flick: 'Ik bepaal de opstelling'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 1
Lazio
Lazio

Nübel verschijnt woensdag mogelijk aan de aftrap in de return van de achtste finale in de Champions League tegen Lazio, nu eerste keeper Manuel Neuer met een verkoudheid kampt. De 24-jarige doelman, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Schalke 04, kwam tot nu toe pas twee keer in actie als stand-in van Neuer. Dat terwijl er verhalen verschenen dat er in zijn contract bij Bayern een clausule zou staan die bepaalt dat hij recht heeft op een minimum aantal van circa tien duels.

Flick kreeg de vraag van Bild of hij iets afweet van die clausule en maakte duidelijk dat hij nog altijd degene is bepaalt wie er spelen. 'Nee, ik ken de clausules niet die spelers in hun contracten hebben, ik ken de contracten van de spelers niet. En het is ook zo dat ik ervoor ben om te beslissen wie speelt en wie niet speelt. Dat is mijn taak en ik laat me in dat opzicht ook niets aanpraten.' En de trainer antwoordde resoluut toen hij de vraag kreeg of hem is gezegd dat Nübel een bepaald aantal duels moet spelen: 'Nee!'

Volgens Bild zorgde de situatie van Nübel intern voor spanningen tussen Flick en technisch directeur Hasan Salihamidzic. De Bosniër is verantwoordelijk voor het aantrekken van de doelman van Schalke, die wordt gezien als de toekomstige opvolger van Neuer. Voorlopig geniet de 34-jarige aanvoerder echter nog de sterke voorkeur van Flick, waardoor er in Duitse media al weer wordt gespeculeerd over een zomers vertrek van Nübel. Het AS Monaco van trainer Niko Kovac (ex-Bayern) zou hem willen huren.

Quarantaine
Er was meer te bespreken op de persconferentie van Flick, want de trainer liet blijken dat hij er geen voorstander van is Robert Lewandowski en David Alaba later deze maand af te staan aan Polen en Oostenrijk voor interlands tegen Engeland en Schotland. Volgens de quarantaineregels van Beieren zouden beide spelers na terugkeer uit Groot-Britannië veertien dagen in quarantaine moeten. Het zou betekenen dat de duels met RB Leipzig en Union Berlin aan hen voorbij gaan.

'De countdown is begonnen, daarom hebben we alle spelers nodig', wees Flick op de cruciale slotfase van het seizoen die eraan komt. 'We willen spelers, als ze terugkeren, meteen weer met de groep laten meetrainen. Als een speler in quarantaine moet, is het clubs toegestaan spelers niet vrij te geven', reageerde hij op kwestie. Er is nog niets besloten, benadrukte Flick. 'Maar bij David gaat het de kant op dat hij er bij de eerste wedstrijd in Schotland niet bij kan zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.