Vormer: 'Misschien moet ik vaker van afstand schieten'

Reacties

Dankzij een prachtige treffer van Ruud Vormer legde Club Brugge zaterdagavond ten koste van Standard Luik beslag op de Belgische Super Cup: 2-1. De voormalig speler van Feyenoord trekt een les uit zijn winnende goal.

Vormer: 'Misschien moet ik vaker van afstand schieten'

'Die bal ging er fantastisch in. Misschien moet ik dat vaker doen, van afstand schieten. Ik kies de hoek en ik leg de bal dan daar. Maar deze ging er toch wel goed in', zegt Vormer op de clubsite van Club Brugge.

De landskampioen kreeg de zege niet cadeau: door een rode kaart van Hans Vanaken moest de ploeg ruim een helft met een man minder spelen. 'Het was zwaar met tien man, want daardoor moest er veel gelopen worden. Tijdens de rust hebben we het er nog met elkaar over gehad. Er moest meer gelopen worden en meer gas gegeven worden.'

Club Brugge - dat deze zomer Ricardo van Rhijn aantrok, waarmee het aantal Nederlanders binnen de selectie met ook nog Stefano Denswil op drie kwam - beleefde een wisselvallige voorbereiding. 'Je moet nu eenmaal weer in dat ritme komen. Deze wedstrijd telde pas echt.' Vormer en zijn ploeggenoten openen de jacht op een tweede achtereenvolgende landstitel vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen KV Mechelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.