Vormer bezorgt Club Brugge de Belgische Super Cup

Club Brugge heeft ten koste van Standard Luik de Belgische Super Cup gewonnen. Ruud Vormer stal de show door namens het tiental van de landskampioen de eindstand met een fraai afstandsschot op 2-1 te bepalen.

Na ruim een uur spelen kwam de Nederlandse middenvelder op ruim twintig meter  van het vijandelijke doel aan de bal. Vormer kreeg de tijd om uit te halen en deed dat voortreffelijk. De ex-Feyenoorder plaatste de bal met veel gevoel in de bovenhoek, waardoor de ommekeer compleet was. Het zag er namelijk lange tijd niet naar uit dat Club Brugge nog aanspraak zou maken op de zege.

Hans Vanaken dupeerde zijn ploeg vlak voor rust met een spijkerharde overtreding op Faruku Miya. De Belg stapte over de bal heen en zette zijn noppen op het been van de Standard-aanvaller. Vanaken kreeg rood, waardoor Club twee minuten na de openingstreffer van Standard met tien man verder moest. De bekerwinnaar was op voorsprong gekomen via Ivan Santini, die in de 39ste minuut raak kopte uit een corner.

De wedstrijd leek zo halverwege al beslist, maar Jose Izquierdo bracht de spanning kort na rust volledig terug. De Colombiaan startte op eigen helft met een solo en bekroonde de individuele actie eenmaal in het strafschopgebied met een knal in de verre hoek: 1-1. Na de goals van Izquierdo en Vormer werd de zege vakkundig over de streep getrokken door Club Brugge, waar Stefano Denswil een basisplaats had en Ricardo van Rhijn als wisselspeler niet tot een invalbeurt kwam. De van NEC overgekomen Anthony Limbombe zat nog niet bij de selectie van de Super Cup-winnaar.