Vormer en Dost laten zich zien bij vuurdoop Schreuder

Reacties

Alfred Schreuder is positief begonnen aan zijn periode als trainer van Club Brugge. Bas Dost leverde zijn bijdrage aan het succesvolle debuut van de Nederlandse coach.

Vormer en Dost laten zich zien bij vuurdoop Schreuder
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 0
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Na een kleine twee weken was het moment aangebroken voor de vuurdoop van Alfred Schreuder als trainer van Club Brugge. De Nederlander kon tegen Sint-Truiden niet beschikken over de geschorste Noa Lang, maar had met Bas Dost en Ruud Vormer gekozen voor twee ervaren landgenoten in zijn basisformatie.

'Ik ben positief over de hele groep, maar ook over Ruud en Bas. Het hoeft voor mij niet over één speler te gaan. Bas en Ruud hebben hier al veel gewonnen, zijn leiders in de groep en weten wat het is om op topniveau te presteren, maar de waarheid ligt op het veld', had Schreuder vrijdag gezegd.

Na ruim een uur bleek de waarheid dat Vormer en Dost hun meerwaarde hebben voor dit Club Brugge. Op aangeven van de middenvelder maakte de spits met een fraaie lobje zijn achtste doelpunt van het huidige Pro League-seizoen.

Dankzij de goal van Dost kon Schreuder met een gerust hart achterover leunen. Zijn ploeg was na bijna een half uur op voorsprong gekomen. Charles De Ketelaere profiteerde van gestuntel in de defensie van Sint-Truiden en legde zo de basis voor het succesvolle debuut van Schreuder.

Door de zege is Club Brugge op zeven punten gekomen van koploper Union Saint-Gillis, dat zijn wedstrijd tegen Seraing door de dichte mist zag worden afgelast.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.