Vormer en Denswil als vicekampioen in CL-voorronde

Reacties

Club Brugge heeft zondag als nummer twee een ticket voor de Champions League-voorronde veroverd. De hoop van AA Gent verdween op de laatste speelronde (2-1).

Vormer en Denswil als vicekampioen in CL-voorronde

Nadat Anderlecht donderdag de landstitel had veiliggesteld, ging de aandacht op de slotdag van Play-off 1 uit naar de strijd om de tweede plaats en daarmee een ticket voor de derde voorronde van de Champions League.

Club Brugge - AA Gent was een soort van finale, want de winnaar zou zeker zijn van de status als runner-up. Bij een gelijkspel mocht de thuisploeg zich vicekampioen noemen. Club Brugge, met Ruud Vormer en Stefano Denswil in de basis, Lex Immers als invaller en Ricardo van Rhijn op de bank, opende in de 24ste minuut de score.

Wesley had succes door een hoekschop van Lior Refaelov te verlengen. Daarmee kreeg het dominante Club Brugge wat het verdiende. Ruim een half uur voor tijd viel de beslissing. Hans Vanaken tekende voor de 2-0.

AA Gent kreeg weer enige hoop na de aansluitingstreffer van Kenny Saief, die in de zeventigste minuut een solo met fraai schot bekroonde. Maar De Buffalo's kwamen niet verder dan de 2-1 en moeten zich als nummer drie tevreden stellen met een Europa League-ticket als troostprijs.

Overige uitslagen:

Anderlecht - KV Oostende 3-2

Zulte Waregem – Charleroi 2-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.