Vormer blijft op titelkoers met Club Brugge

Club Brugge heeft in eigen huis een zege geboekt op Sporting Charleroi. Door de 3-1 overwinning blijft de club van Ruud Vormer (foto) op titelkoers.

Dat Charleroi verslagen zou worden, daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Het waren namelijk de bezoekers die lang de leiding hadden in het Jan Breydelstadion. Kalifa Coulibaly zorgde in de 24ste minuut voor de 0-1 en van die klap herstelde de thuisclub zich pas in de tweede helft.

José Izquierdo nam in de zesde minuut na rust de gelijkmaker voor zijn rekening en de Colombiaan verzorgde een klein kwartier later ook nog de 2-1. In de extra tijd zorgde Tuur Dierckx voor de beslissing.

Door de zege verstevigt Club Brugge zijn koppositie en stevent het af op de eerste landstitel sinds 2005. Blauw-Zwart staat vijf punten voor op AA Gent, dat een duel minder speelde.