Vorm zet met Spurs eerste stap richting League Cup-finale

Reacties

Tottenham Hotspur heeft met pijn en moeite de eerste wedstrijd in de halve finale van het toernooi om de League Cup gewonnen. In Londen bepaalde Andros Townsend de eindstand tegen League One-club Sheffield United: 1-0.

Vorm zet met Spurs eerste stap richting League Cup-finale

Lange tijd leek het duel, dat een kwartier later van start ging vanwege verkeersproblemen in Noord-Londen, uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel. Voor de rust waren er wel kansen voor Emmanuel Adebayor en Harry Kane, maar de aanvallers van Tottenham Hotspur wisten het net niet te vinden.

De Londenaren, met Michel Vorm onder de lat en verder Christian Eriksen en Jan Vertonghen in de basis, hadden het knap lastig met de huidige nummer zeven van de League One. Vorm kon zich niet onderscheiden aangezien de bezoekers geen levensgrote kansen kregen.

Maar datzelfde gold voor Tottenham, dat uiteindelijk een strafschop nodig had om de wedstrijd te beslissen. Townsend maakte gebruik van het buitenkansje en bezorgde zijn ploeg een kwartier voor tijd de zege. Volgende week wacht de return in Sheffield. Op basis van wat de ploeg van manager Nigel Clough woensdag heeft laten zien op White Hart Lane is een finaleplaats voor Tottenham Hotspur nog allerminst zeker. In de andere halve finale speelden Liverpool en Chelsea op Anfield gelijk (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.