Vorm in belangstelling Arsenal, Barcelona en Liverpool

Michel Vorm wordt door zijn goede spel in de Premier League gevolgd door tal van grote clubs. Arsenal, Liverpool en Barcelona hebben via tussenpersonen al geïnformeerd naar de vraagprijs voor de 29-jarige doelman van Swansea City, dat niet onwelwillend staat tegenover een verkoop.

Vorm in belangstelling Arsenal, Barcelona en Liverpool

Vorm, die zo'n twaalf miljoen pond moet opbrengen, werd in 2011 voor 1,5 miljoen pond (zo’n 1,7 miljoen euro) door Swansea overgenomen van FC Utrecht. De interesse van Arsenal in de reservedoelman van het Nederlands elftal is het meest concreet.

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft geen rotsvast vertrouwen in zijn eerste twee keepers Lukasz Fabianski en Wojciech Szczesny en heeft al enige tijd een oogje op Michel Vorm, die echter ook nadrukkelijk wordt gevolgd door Barcelona.

Vorm bracht afgelopen weekeinde een bezoek aan de Catalaanse stad, maar dat betrof volgens de doelman een gezinsuitje. 'Dus nee, ik was niet in Barcelona om een contract te tekenen.'

Vorm kent de verhalen over de interesse van Barcelona, waar doelman Victor Valdés komende zomer waarschijnlijk vertrekt. 'Nog niemand van die club heeft contact gezocht met mijn zaakwaarnemer Wessel Weezenberg. Al denk ik wel dat er iets staat te gebeuren op keepersvlak. Als Valdés daadwerkelijk vertrekt, moet Barcelona daarop inspelen.'

De interesse van Liverpool komt vooral uit de koker van manager Brendan Rodgers. Hij werkte eerder bij Swansea City met Vorm en raakte daar onder de indruk van de goalie. Swansea City heeft het voornemen jaarlijks minimaal één speler met grote winst te verkopen, om met het vrijgekomen geld een paar nieuwe spelers aan te kunnen trekken. (Tom van Hulsen & Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen