Voorzitter van Topklasse CV legt functie voorlopig neer

Vanwege de ontwikkelingen over de aanpassingen van Jupiler League heeft Harrie Derks zijn functie als voorzitter van de Topklasse CV tijdelijk neergelegd.

Voorzitter van Topklasse CV legt functie voorlopig neer

Als preses van Achilles’29 is Derks (foto) nauw betrokken bij de mogelijke promotie van zijn club, en de kampioen van de Topklasse Zondag naar de Jupiler League. Lopende dit traject legt hij daarom zijn functie van voorzitter van de Topklasse CV neer.

Over de toetreding van Topklassers is donderdag het nodige te doen geweest. Een van de conclusies van een vergadering van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) was dat de kans daarop klein was. Derks reageerde verbaasd over deze uitkomst.

'Wij hebben langdurig gesproken met de KNVB, de Coöperatie Eerste Divisie en het onderzoeksbureau van de KNVB om de doorstroming naar de Jupiler League te realiseren', aldus Derks. 'Dit is een hard gelag, maar wij staan voorlopig aan de kant.'

'Na alle commotie hebben wij besloten er vol voor te gaan nu. Als het even kan gaan wij met Achilles '29 gebruiken maken van ons promotierecht. In dat geval zeggen wij volmondig ja', vervolgde Derks.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen