Voortvarende start voor Luhukay met degradant VfB Stuttgart

VfB Stuttgart is met de debuterende Jos Luhukay met een zege begonnen aan het seizoen in de Tweede Bundesliga. In eigen huis werd een 0-1 achterstand tegen Sankt Pauli weggepoetst: 2-1.

De 53-jarige Luhukay werd in mei aangesteld als opvolger van Jürgen Kramny, die het veld moest ruimen na de degradatie van de club. De doelstelling die de Nederlander - zelf in februari 2015 op straat gezet bij Hertha BSC - meekreeg, was helder: binnen een jaar terugkeren op het hoogste niveau in Duitsland.

De eerste stap zette hij maandagavond tegen Sankt Pauli, dat in de Mercedes-Benz Arena de voorsprong nam. Aziz Bouhaddouz nam de eerste goal van de wedstrijd in de 28ste minuut voor zijn rekening, maar zag dat VfB Stuttgart alsnog de zege greep. Invaller Alexandru Maxim maakte er in de 67ste minuut 1-1 van, precies twintig minuten later werd het nog 2-1 door Christian Gentner.