Voortekenen bij Schalke 04 zijn gunstig voor Huntelaar

Reacties

Met de komst van André Breitenreiter als nieuwe trainer ziet Klaas-Jan Huntelaar tot zijn genoegen dat Schalke 04 weer de aanval kiest. Tijdens de eerste twee oefenduels van de voorbereiding werd de koerswijziging onder de opvolger van Roberto Di Matteo al zichtbaar.

Voortekenen bij Schalke 04 zijn gunstig voor Huntelaar

Schalke won de afgelopen dagen met 3-1 van zowel Austria Klagenfurt en Wolfsberger AC. In beide wedstrijden liet Breitenreiter zijn elftal opdraven met twee centrumspitsen. 'Dat zegt wel iets', reageert Huntelaar bij Kicker verheugd op de verfriste speelwijze. 'Ik ben spits en wil aanvallen. Ik win liever met 4-3 dan 1-0.'

Vorig seizoen kreeg Huntelaar maar beperkte steun van zijn ploeggenoten door de defensieve speelwijze van Di Matteo. Vooral de aanvoer vanaf de flanken was beperkt, terwijl de 31-jarige Oranje-international het juist moet hebben van voorzetten. Het leidde vooral na de winterstop tot een ongekende droogte met maar vier goals.  

Wel zal Huntelaar komend seizoen meer arbeid moeten verrichten. Breitenreiter laat Schalke vroeg druk zetten op de tegenstander. Geen probleem voor de ex-Ajacied, die in beide vriendschappelijke duels al tot scoren kwam. 'Ballen veroveren op de helft van de tegenstander is het effectiefst, omdat de weg naar het doel dan veel korter is.'

Op weg naar de eerste officiële wedstrijd, het bekerduel met MSV Duisburg op 8 augustus, had Breitenreiter volgens Huntelaar al wat pittige trainingen in petto voor zijn selectie. 'Maar dat maakt ons alleen maar fitter. En straks kunnen we lachend terugkijken op die zware tijd.' Huntelaar zeker, als de nieuwe speelstijl aanslaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.