Voorsprong Ajax dit seizoen geen garantie voor zege

Dat Ajax zondag tijdens het bezoek aan Feyenoord tot twee keer toe een voorsprong weggaf is niet bijzonder. Al vijf keer eerder dit seizoen overkwam de ploeg van trainer Frank de Boer dit.

Voorsprong Ajax dit seizoen geen garantie voor zege

In negen van de tien competitiewedstrijden dit seizoen kwam Ajax op voorsprong, maar slechts vier keer bleek dit ook een opmaat voor een overwinning. Meteen tijdens de eerste speelronde ging het al mis, toen AZ naar De Arena kwam. Via Gregory van der Wiel kwam Ajax in de negende minuut op voorsprong, maar uiteindelijk moesten de Amsterdammers genoegen nemen met een punt: 2-2.

Ook tijdens het uitduel met SC Heerenveen ging het mis voor Ajax, dat opnieuw met 2-2 gelijkspeelde nadat het op voorsprong was gekomen. In oktober maakte de ploeg van De Boer het wel erg bont. Tegen achtereenvolgens FC Utrecht, Heracles Almelo en Feyenoord scoorde de ploeg van De Boer telkens als eerste, maar geen enkele keer stapte Ajax als winnaar van het veld.

Slechts één keer dit seizoen kwam de ploeg uit Amsterdam niet op voorsprong. Dat was tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, waar Ajax via Ryan Babel de openingstreffer van Tom Beugelsdijk ongedaan maakte. De overige vier duels (met NEC, NAC Breda, RKC Waalwijk en FC Twente) wisten de hoofdstedelingen een voorsprong wél om te zetten in een overwinning. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's