Voormalig wonderkind Halilovic keert na acht jaar terug naar Kroatië

Reacties

HNK Rijeka heeft Alen Halilovic binnengehaald. De 26-jarige middenvelder keert zo na acht jaar - en negen clubs - weer terug naar zijn geboorteland.

Voormalig wonderkind Halilovic keert na acht jaar terug naar Kroatië
© Pro Shots

Halilovic brak op piepjonge leeftijd door bij Dinamo Zagreb en speelde op zijn zestiende al in de Champions League. Al snel kreeg hij het stempel wonderkind opgeplakt en werden de vergelijkingen met Luka Modric gemaakt. Helemaal toen hij nog voor zijn achttiende verjaardag een droomtransfer naar Barcelona maakte.

Zijn bijdrage bij Barcelona zou uiteindelijk beperkt blijven tot één invalbeurt van een klein half uur in de Copa del Rey. Halilovic vertrok en kwam via Sporting Gijón, Hamburger SV, Las Palmas, AC Milan en Standard Luik in 2019 terecht bij SC Heerenveen. Daar deed hij in gesprek met VI uitgebreid zijn verhaal, zijn zelfvertrouwen was Halilovic namelijk nog niet kwijtgeraakt.

In Friesland speelde de Kroaat regelmatig, maar het lukte hem niet om een vaste basisplaats te veroveren. Juist toen hij veel aan spelen toekwam, maakte corona een einde aan het seizoen. De laatste jaren kwam de middenvelder uit voor Birmingham City en Reading in het Championship. Nu keert hij terug naar zijn vaderland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.