Voormalig wonderkind Freddy Adu terug naar Amerika

Freddy Adu keert terug in de MLS. Zijn Portugese werkgever Benfica bereikte een overeenkomst met Philadelphia Union, de huidige nummer twee in de Eastern Conference.

Voormalig wonderkind Freddy Adu terug naar Amerika

Adu, nog altijd pas 22 jaar, speelde als tiener 98 duels namens DC United en Real Salt Lake in de MLS waarin hij dertien keer scoorde. In 2007 vertrok hij naar Europa, maar bij Benfica brak hij niet door.

Adu werd verschillende keren uitgeleend en was het laatst actief bij de Turkse tweedeklasser Rizespor. Na drie uiterst magere jaren leverde de opleving van Adu in Turkije hem zelfs weer een uitnodiging voor de nationale ploeg op tijdens de Gold Cup van afgelopen zomer.

Benfica wilde nu van de aanvaller af, hoewel hij nog een doorlopend contract van een jaar had. Ondanks interesse van twee Spaanse clubs koos Adu voor een terugkeer naar de Verenigde Staten.

Chivas USA had volgens de Amerikaanse transferregels de eerste keus, maar die club kon niet voldoen aan de salariseisen van Adu. Philadelphia Union hapte snel toe. Bij Philadelphia treft het voormalige toptalent trainer Peter Nowak met wie hij bij DC United en de Amerikaanse jeugdploeg samenwerkte. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's