Voormalig treble-winnaar met Man Utd neemt het op voor Ten Hag

Reacties

Dwight Yorke, oud-spits van Manchester United, heeft het na de Europese uitschakeling van het elftal van manager Erik ten Hag opgenomen voor de Nederlandse trainer. De voormalig Mancunian ziet een vertrek van Ten Hag nu niet als een oplossing voor de problemen bij de club.

Voormalig treble-winnaar met Man Utd neemt het op voor Ten Hag
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Bayern München
Bayern München

'Ik wil Ten Hag voor nu nog het voordeel van de twijfel geven', zei Yorke, die van 1998 tot 2002 voor United speelde, in gesprek met de BBC. 'Ik vind dat Ten Hag door zijn prestaties van vorig seizoen extra tijd voor zichzelf heeft gewonnen. Maar als ik naar deze jaargang kijk, is natuurlijk lang niet alles eruit gehaald wat erin zit.'

'Een belangrijk aspect van het coachvak, waarin ik nu zelf stappen zet, is het ontwikkelen en verbeteren van het spelersmateriaal. De spelers die Ten Hag heeft gehaald hebben mij nog niet kunnen overtuigen. Ik vind sommige keuzes van hem wat dat betreft twijfelachtig', aldus Yorke, die in het seizoen 1998/99 met United de Premier League, Champions League en de FA Cup won.

'Ik vind dat je Ten Hag in elk geval tot het einde van dit seizoen de tijd moet geven om nog het tij te keren', besluit de oud-spits uit Trinidad & Tobago, die in Engeland ook de shirts droeg van Aston Villa, Blackburn Rovers, Birmingham City en Sunderland. Man Utd wacht na de uitschakeling in Europa komende zondag de Premier League-kraker tegen Liverpool.

Zo 17 dec. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.