Voormalig 'Red Devil' Butt roemt controleur Blind

Reacties

Daley Blind maakt indruk als controlerende middenvelder van Manchester United. Voormalig Red Devil Nicky Butt erkent de kracht van de Nederlander, die in Oranje vooral wordt gebruikt als linksback.

Voormalig 'Red Devil' Butt roemt controleur Blind

'Daley helpt United op weg. Hij is een van de weinige natuurlijke middenvelders van United', zegt Butt op de clubwebsite. De Engelsman, afkomstig uit de jeugdopleiding van Manchester United, speelde zelf jarenlang in de rol die Blind nu invult op Old Trafford.

'Blind oogt ijzersterk en is een speler die de controle goed bewaakt. Maar hij is ook in staat om goede passes te versturen', legt de huidige jeugdtrainer van Manchester uit. Waar Blind nu al geldt als een dragende kracht op het middenveld van United, zit een soortgelijke rol bij het Nederlands elftal er vooralsnog niet in. Bondscoach Guus Hiddink kiest voor die positie voor Nigel de Jong.

Blind begon zijn loopbaan bij Ajax als linksback, terwijl hij tijdens zijn verhuurperiode bij FC Groningen zelfs acteerde als rechtsback. Pas vorig seizoen posteerde Ajax-trainer Frank de Boer de linkspoot op het middenveld. Vooral in de groepswedstrijd van de Champions League tegen Barcelona maakte Blind een sterke indruk als controlerende middenvelder.

Ajax was in Amsterdam met 2-1 te sterk voor de Catalaanse grootmacht en had met Blind een stuwende kracht die de lijnen uitzette. Ook tijdens het afgelopen WK gebruikte Louis van Gaal - zijn huidige coach bij United - Blind geregeld als middenvelder, al werd de Oranje-international voornamelijk ingezet aan de linkerkant. Pas sinds zijn transfer van deze zomer is Blind structureel te vinden op het middenrif.

Cruciaal
Blind staat met Manchester United voor een belangrijke periode wil de club daadwerkelijk uitzicht houden op de titel. United kende onder leiding van Van Gaal een matige start, maar is na de overwinningen op achtereenvolgens West Ham United en Everton (beide 2-1) opgeklommen naar de vierde plaats.

Wil de ploeg daadwerkelijk een gooi doen naar de titel, dan zijn goede resultaten in de komende weken noodzakelijk tegen de directe concurrenten. Maandagavond is West Bromwich Albion nog een mindere tegenstander, maar de weken daarna staan de confrontaties met Chelsea en Manchester City op de rol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.