Voormalig Ajax-toptalent Muric terug bij af met rentree in Kroatië

Reacties

Robert Muric keert terug naar zijn vaderland Kroatië. Het toptalent van weleer heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend bij HNK Rijeka.

Voormalig Ajax-toptalent Muric terug bij af met rentree in Kroatië

Muric, inmiddels 22 jaar oud, had vierenhalf jaar geleden nog allerlei Europese topclubs achter zich aanzitten. Zo waren Real Madrid en Bayern München zeer geïnteresseerd in de Kroatische vleugelaanvaller. Muric koos echter voor Ajax, dat daarmee een belangrijke slag leek te slaan.

De samenwerking tussen Ajax en Muric werd geen succes. De aanvaller wist niet door te breken in het eerste elftal en speelde maar twee wedstrijden in de Eredivisie. In Nederland kwam Muric vooral uit voor Jong Ajax. In twee seizoenen in de Jupiler League was hij goed voor dertien treffers in 46 competitieduels.

In augustus 2016 nam Ajax afscheid van Muric, die op huurbasis naar Pescara vertrok. In Italië kwam hij niet verder dan vijf competitiewedstrijden en één bekerduel. Een avontuur bij SC Braga werd ook geen succes en nu keert Muric, afkomstig uit de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb, terug naar Kroatië. Bij Rijeka hoopt hij het voetbalgeluk terug te kunnen vinden.

'De eerste indrukken zijn zeer goed', zegt Muric op de website van zijn nieuwe club. 'Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn met doelpunten en assists. En natuurlijk gaan we vechten voor de beker en het kampioenschap.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Murić
Meer over R. Murić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.