Onemanshow van Muric: van Ajax-flop tot 'meester' in eigen land

Reacties

Robert Muric kwam als grote belofte binnen bij Ajax, maar vertrok zes jaar geleden via de achterdeur. Na mislukte avonturen bij Pescara en Sporting Braga lijkt Muric zijn belofte eindelijk in te lossen, want bij HNK Rijeka is hij bijna wekelijks de uitblinker. Zaterdag nog scoorde hij twee keer op fantastische wijze.

Onemanshow van Muric: van Ajax-flop tot 'meester' in eigen land
NK Rijeka
NK Rijeka
3 - 2
Lokomotiva Zagreb
Lokomotiva Zagreb

Muric opende in de 25ste minuut de score tegen Lokomotiva Zagreb door een hoekschop in één keer in het doel te draaien. In de 39ste minuut tekende Muric voor zijn tweede door de bal vrijwel uit stand in de kruising te schilderen. De Kroatische media zijn lyrisch: Dnevnik en Index noemen Muric een majstor (meester), 24Sata kwalificeert hem als 'fenomenaal' en Jutarnji heeft het over een 'onemanshow'. Rijeka won uiteindelijk met 3-2; de laatste treffer van de thuisploeg kwam voor rekening van Haric Vuckic, die eerder voor FC Twente speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 25-jarige Muric liet dus voor de zoveelste keer dit seizoen zien een van de beste spelers in Kroatië te zijn. Hij speelt sinds februari 2019 voor Rijeka en geldt sindsdien als een bepalende kracht: in 107 wedstrijden was de linkspoot goed voor 36 doelpunten en 23 assists. In dienst van Ajax kwam Muric tot slechts twee wedstrijden in het eerste; hij mocht in februari 2016 debuteren onder Frank de Boer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is de vraag hoelang Muric nog in het wit en blauw van Rijeka te bewonderen zal zijn. De rechtsbuiten verlengde in oktober nog zijn contract tot medio 2023, maar er zijn genoeg kapers op de kust. Al-Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten toonde in de zomer belangstelling en wilde drie miljoen euro betalen. Er lag naar verluidt een contract met een jaarsalaris van acht ton voor Muric klaar. Echter, hij zou de voorkeur geven aan een terugkeer naar een West-Europese topcompetitie.

Clubs als Ferencváros en Dinamo Zagreb, die eveneens belangstelling hebben, lijken om die reden ook kansloos. Dinamo zou twee miljoen euro willen betalen om Muric na acht jaar terug te halen, een bod waar Rijeka mee kan leven. Maar de club is dus ook afhankelijk van wat Muric zelf wil. Voorlopig blijft hij zijn voetbalkunsten vertonen in Stadion Rujevica en lijkt zijn transferwaarde alleen maar toe te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.