Voorbereiding AZ gaat grotendeels voorbij aan Jóhannsson

Reacties

Aron Jóhannsson sluit in de aanloop naar het nieuwe seizoen pas laat aan bij AZ. Het programma van de Amerikaanse nationale ploeg dwarsboomt zijn voorbereiding met de Alkmaarders.

Voorbereiding AZ gaat grotendeels voorbij aan Jóhannsson

Jóhannsson oefent vrijdagavond met de Verenigde Staten tegen Nederland, maar daarna volgt ook nog het toernooi om de CONCACAF Gold Cup. Dat evenement vindt van 7 tot en met 26 juli plaats in Amerika zelf.

Een goede prestatie van het gastland zou AZ slecht uitkomen, aangezien op 30 juli het eerste duel in de derde voorronde van de Europa League op het programma staat. Een week later is de return.

Jóhannsson is niet de enige speler die laat aansluit in Alkmaar. Ook Markus Henriksen (Noorwegen), Muamer Tankovic en Mattias Johansson (beiden Zweden) hebben interlandverplichtingen. De Paraguayaan Celso Ortiz is geopereerd en blijft deze zomer in Nederland. AZ heeft Dabney dos Santos niet vrijgegeven voor Oranje Onder-19.

Jeugd
Ter aanvulling van de Alkmaarse selectie krijgt een aantal talentvolle jeugdspelers de kans zich te laten zien tijdens de eerste trainingsweken. Dat zijn Alexander Sigudarson, Jeremy Helmer, Pantelis Hatzidiakos, Joris Kramer, Achille Vaarnold, Thomas Ouwejan en Stijn Spierings.

Levi Garcia, de aankoop uit Trinidad en Tobago, mag zich pas op 20 november bij de selectie voegen. Die dag wordt de vleugelspits achttien jaar en is hij speelgerechtigd voor AZ. De selectie van trainer John van den Brom begint op zondag 28 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor een trainingskamp in het buitenland moet de locatie nog worden bepaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.