Voorbeeldige Immers regelde vertrek naar Cardiff zelf

Reacties

Lex Immers (29) vertelde Giovanni van Bronckhorst dat hij niet langer op de tribune wilde zitten. Toen de trainer hem geen garantie kon geven op een structurele plek bij de wedstrijdselectie, vroeg Immers of hij mocht vertrekken. Feyenoord ging akkoord en daarmee regelde de middenvelder zijn transfer  – op huurbasis – naar Cardiff City, waar hij woensdag hoopt te tekenen.

Voorbeeldige Immers regelde vertrek naar Cardiff zelf

De middenvelder schikte zich lang in zijn lot als wisselspeler, maar wist dat de laatste tijd steeds minder goed op te brengen. Voor Immers was het moeilijk dat hij na drie jaar zijn basisplaats verloor bij Feyenoord. Vooral de manier waarop dat gebeurde deed pijn: hij vond zichzelf terug de tribune, zonder dat hij daarover afdoende uitleg kreeg. Bij de gratie van blessures keerde Immers regelmatig terug in de wedstrijdselectie, maar het uitzicht op speeltijd werd nooit structureel.

Optie tot koop
In gesprekken met Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en technisch directeur Martin van Geel vertelde de Hagenaar dat hij vanaf nu garantie wilde op een positie in de wedstrijdselectie. Hij ging niet langer op de tribune zitten. Van Bronckhorst kon hem die toezegging niet doen. Daarop besloot Immers de belangstelling van Cardiff City en Sankt-Pauli serieus te nemen.

Dinsdag vloog Immers naar Wales, waar hij kennismaakte met eigenaar Vincent Tan. Straks hoopt Immers - in Rotterdam nog in het bezit van een contract tot medio 2017 - er te tekenen als huurling, waarbij Cardiff wel een optie heeft hem aan het einde van het seizoen definitief over te nemen.

Feyenoord is blij met het vertrek van Immers, dat ruimte creëert in het salarisbudget. De club schakelt meteen door naar Renato Tapia van FC Twente. Eerder al kwamen de Rotterdammers met een bod dat Twente niet serieus nam. De Tukkers zijn vanwege hun financiële situatie gedwongen spelers te verkopen, maar het is de vraag of de nood zo hoog is dat ze bereid zijn een Peruviaans international in de sale te doen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.