Volop doelpunten bij duels tussen SC Heerenveen en Ajax

• De Amsterdammers zijn vier uitwedstrijden op rij in de Eredivisie ongeslagen tegen SC Heerenveen (W3, G1).

Volop doelpunten bij duels tussen SC Heerenveen en Ajax

SC Heerenveen incasseerde zestien Eredivisie-thuiswedstrijden op rij minimaal één doelpunt tegen Ajax.

De laatste keer dat SC Heerenveen de Amsterdammers van scoren konden afhouden was op 24 augustus 1996 toen de Friezen met 2-0 wonnen in het eigen Abe Lenstra Stadion.

Ajax incasseerde in de laatste acht onderlinge ontmoetingen geen enkele nederlaag tegen SC Heerenveen (W6, G2).

Alfred Finnbogason.
Alfred Finnbogason.

Heerenveen-aanvaller Alfred Finnbogason kwam in zijn laatste dertien officiële thuiswedstrijden voor de Friese club tot tien doelpunten.

De IJslandse spits voert na drie speelronden de topscorerslijst van de Eredivisie aan met vier treffers.

Ajax kwam in zijn laatste negentien Eredivisiewedstrijden telkens minimaal één keer tot scoren, waaronder negen keer buiten de eigen Arena.

SC Heerenveen is er al vijf thuiswedstrijden in de Eredivisie niet meer in geslaagd de nul te houden. Dat lukte op 30 maart van dit jaar voor het laatst: 2-0 tegen Feyenoord.

In de eerste twee thuisduels van Heerenveen vielen dit seizoen al twaalf treffers: een 4-2 zege tegen AZ en een 2-4 nederlaag tegen Heracles Almelo.

In de laatste acht onderlinge competitieduels tussen SC Heerenveen en Ajax in Friesland vielen in totaal 35 doelpunten, een gemiddelde van 4,38 goals per duel.

 Wanneer Ajax tot scoren komt in het Abe Lenstra Stadion komt er een negatieve mijlpaal voor SC Heerenveen in zicht. De Friezen kregen tot dusver 1.098 doelpunten tegen in de Eredivisie. Zes daarvan incasseerde SC Heerenveen dit seizoen.

Bij een eventuele opening van de score in deze wedstrijd, betekent dat de honderdste treffer in de Eredivisie dit seizoen. In de eerste 27 duels werd al 99 keer gescoord.

Ruim vijf seizoenen was SC Heerenveen-coach Marco van Basten speler van Ajax. De gewezen spits speelde 133 competitiewedstrijden voor de Amsterdammers en scoorde daarin liefst 127 keer voordat hij naar AC Milan vertrok.

In het seizoen 2008/09 keerde Van Basten terug bij Ajax als coach, maar enkele wedstrijden voor het einde van het seizoen stapte de wereldwijde vedette op in de Arena.

Samenstelling: Felix Aerts & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's