Volle ziekenboeg geeft Ajax-opponent Milan kopzorgen

Het seizoen is pas een paar weken onderweg, maar bij AC Milan loopt de ziekenboeg nu al vol. Vooral achterin is de spoeling dun bij de Rossoneri, die het op 1 oktober in de Champions League opnemen tegen Ajax.

Volle ziekenboeg geeft Ajax-opponent Milan kopzorgen

Routinier Daniele Bonera (32) mist de eerste twee duels van het kampioenenbal, Celtic-thuis van 18 september en Ajax-uit van 1 oktober, in ieder geval. Ook de Serie A-topper tegen Napoli van 22 september gaat aan zijn neus voorbij. Bonera brak eind juli zijn knieschijf, een blessure waarvoor een revalidatietermijn van tweeënhalf tot drie maanden staat. Deze week kwam daar voor trainer Massimiliano Allegri (foto) het slechte nieuws rond Ignazio Abate en vooral Mattia De Sciglio bovenop.

De Sciglio (20) kampt met meniscusklachten en moet daarom een operatie ondergaan. Milan is hem door die ingreep minimaal twee maanden kwijt, waardoor hij de duels met Celtic, Ajax en Napoli moet laten schieten. Het wegvallen van De Sciglio kan gunstig uitpakken voor Urby Emanuelson. De Sciglio is één van zijn concurrenten in de strijd om de linksbackpositie.

Over de fysieke gesteldheid van Ignazio Abate is veel onzekerheid. De 26-jarige rechtsback raakte vrijdag geblesseerd tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Italië – Bulgarije (1-0). 'Ik voelde een steek in mijn dijbeen. Ik probeerde door te voetballen, maar de pijn werd alleen maar erger. Daarna heb ik om een wissel gevraagd',  aldus de verdediger. Abate zal deze week uitgebreid onderzocht worden door Milan.

Blunder
Ajax-trainer Frank de Boer hoeft zich ook geen zorgen te maken over Giampaolo Pazzini. Hij kampt met een knieblessure en is daardoor niet inzetbaar tegen de Amsterdammers. Datzelfde geldt voor zijn collega-spits M'Baye Niang. Hoewel het Franse talent (18) topfit is, mag hij vanwege een administratieve blunder niet in de Champions League spelen.

Er was geen plek voor hem in de Europese selectie doordat Milan abusievelijk Stephan El Shaarawy op de A-lijst aanmeldde. Milan had El Shaarawy op de B-lijst met 'home-grown' spelers mogen zetten, omdat hij na 1 januari 1992 geboren is en al meer dan twee seizoenen voor de club speelt.  Doordat Milan dat niet deed, was er voor Niang geen plaats vrij op de A-lijst voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen