Volkslied-blunder blijft niet zonder gevolgen voor Franse bond

Reacties

Het geblunder met het volkslied van Albanië krijgt waarschijnlijk nog een staartje voor de Franse voetbalbond (FFF). Omdat de aftrap zeven minuten werd vertraagd, gaat de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond zich buigen over een eventuele sanctie.

Volkslied-blunder blijft niet zonder gevolgen voor Franse bond

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde L'Equipe dinsdagmiddag. Het niet op tijd aftrappen is volgens de reglementen van de UEFA immers strafbaar. Waarschijnlijk krijgt de FFF een officiële waarschuwing dan wel een boete van tienduizend euro. De eerstvolgende zitting van de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond is op 19 september.

De spelers van Albanië weigerden zaterdagavond te spelen toen ze in plaats van hun eigen volkslied de nationale hymne van Andorra kregen te horen. Het duurde vervolgens even voordat de pijnlijke blunder was hersteld. De stadionspeaker in het Stade de France maakte het tussendoor nog bonter door zijn excuses te bieden aan Armenië in plaats van Albanië.

Bondscoach Didier Deschamps bood na afloop al zijn excuses aan. 'Dit had niet mogen gebeuren, maar het gebeurde toch. Ik snap dat de Albanezen er zo over dachten. Het is logisch dat we wachtten tot de Albanezen hun eigen volkslied hadden gehoord voordat de wedstrijd begon.' Later kreeg Albanië ook nog de verontschuldigingen van de Franse president Macron.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.