Geblunder in Frankrijk: verkeerde volkslied én mislukte excuses

Reacties

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Albanië begon zaterdagavond enkele minuten later dan gepland. Dit had alles te maken met geblunder van de wedstrijdorganisatie.

Geblunder in Frankrijk: verkeerde volkslied én mislukte excuses
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Albanië
Albanië

Voor de wedstrijd werden de volksliederen van de landen afgespeeld, maar bij Albanië ging het mis. Terwijl de spelers al klaarstonden om mee te zingen, werd het volkslied van Andorra gestart. Vol vertwijfeling keken de spelers om zich heen, waarna het volkslied werd afgebroken.

De teammanager van Albanië ging verhaal halen en scheidsrechter Jesús Gil Manzano moest meteen aan de bak om te bepalen wat er ging gebeuren. Albanië wilde pas voetballen als het juiste volkslied eerst werd afgespeeld en dus ging men in Frankrijk op zoek naar het juiste lied.

Dit werd gevonden, maar daarvoor werd er nog een keer geblunderd. Via de stadionspeaker werden er excuses aangeboden aan de spelers van Albanië en de meegereisde fans, die boos reageerden tijdens het afspelen van het verkeerde volkslied. In die spijtbetuiging werden echter excuses gemaakt aan Armenië, niet Albanië.

Uiteindelijk begon de wedstrijd in Frankrijk zeven minuten later. Op het moment van schrijven staan de Fransen op een 2-0 voorsprong tegen Albanië, Kingsley Coman maakte al vroeg een treffer en Olivier Giroud verdubbelde nog voor het half uur de marge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.