'Volgens mij stond PSV toen met zes keepers'

De bizarre avond op De Vijverberg bezorgde De Graafschap-keeper Hidde Jurjus gemengde gevoelens. De goalie kon niet gelukkig zijn met zes tegentreffers.

'Een dubbel gevoel', zo beschreef Jurjus tegenover de NOS zijn emotie na de 6-3 nederlaag op eigen veld tegen PSV. 'Ik heb er veel uit gehouden, maar er gingen er ook te veel in. Ik sta hier ook niet met een heel fijn gevoel hier.'

Vooral in de openingsfase maakte De Graafschap een belabberde indruk. 'In de eerste tien minuten kan je al 4-0 achter staan. Het was een dramatisch begin. In de tweede helft zie je hoe groot het verschil kan zijn. Dan is het doodzonde dat je zo begint.'

Jurjus refereerde daarbij ook aan de inhaalrace, waarbij De Graafschap de 3-0 achterstand wegpoetste door een compleet ander gezicht te laten zien. 'Op dat moment was het wel even schrikken. In de eerste helft waren we helemaal weggespeeld. Complimenten hoe je uit de kleedkamer komt en op 3-3 komt.'

De gelijkmaker bracht ook nieuw elan op De Vijverberg. 'Dan gebeurt er ook wat in het stadion. Het was doodzonde dat het binnen een paar minuten 3-4 is. Dat is zo'n klap. Je zit al in vermoeidheid, dan is dat een tikkie.'

Tijdens een scrimmage was De Graafschap dicht bij de 4-4. 'Volgens mij stonden ze met zes keepers. Voor mijn gevoel moet die bal dwars door het net', keek Jurjus terug op het spectaculaire moment voor het PSV-doel. 'Uiteindelijk hebben zij wel de kwaliteiten om het af te maken.'