Volgende defensieve dreun voor Excelsior

Reacties

Het seizoen van Excelsior-verdediger Jordy de Wijs zit er zo goed als zeker op. De PSV-huurling ondergaat volgende week dinsdag een meniscusoperatie. Het herstel duurt doorgaans een kleine twee maanden, waarna er nog een revalidatie volgt. Excelsior en PSV overleggen over het traject dat De Wijs gaat volgen.

Volgende defensieve dreun voor Excelsior

De kwetsuur weerhield De Wijs er al van zondag in actie te komen tegen FC Utrecht. De vrees dat een lange absentie in het vooruitzicht lag werd bewaarheid. De centrale verdediger, die tijdens de tweede helft van het vorige seizoen al een belangrijke schakel was bij Excelsior, ondervond eerder dit seizoen na de uitwedstijd bij Utrecht voor het eerst last van het gewricht. Eind vorige week speelde de knie weer op en bleek het goed mis.

'Enorm vervelend', reageerde Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag. 'In de eerste plaats voor hem zelf natuurlijk, maar zeker ook voor ons. Jordy deed het prima, ontwikkelde zich goed en was een belangrijke kracht in het centrum van de verdediging.'

Wout Faes is de logische vervanger van De Wijs. De Belgische jeugdinternational vormde aan het begin van dit seizoen, toen PSV De Wijs nog geen toestemming had gegeven om naar Rotterdam te vertrekken, al het centrale duo met Jurgen Mattheij. Het koppel Faes-Mattheij voldeed prima en ook tijdens zijn invalbeurten toonde Faes aan dat hij het niveau goed aan kan. Met Shane O'Neill (vorig seizoen NAC) heeft Excelsior nog een derde centrumverdediger in de selectie. De Amerikaan is sinds de winterstop verlost van blessureperikelen en is inzetbaar.

Naast De Wijs ontbreekt ook linkervleugelverdediger Milan Massop enige weken. Zijn knieblessure is minder ernstig, maar de komende periode zal Lorenzo Burnet de linksbackpositie bezetten. De Wijs was een alternatief voor die plek, maar voor de backposities hebben de Rotterdammers nu naast Burnet de beschikking over de rechtsbacks Khalid Karami en Jeffry Fortes.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.